POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Miljoner till Helsingborg och AIK

Runt 11 miljoner kronor är redan infångade — och Europa League-spelet kan bli betydligt mer inkomstbringande för Helsingborg och AIK när deras internationella äventyr summeras.

Helsingborg och AIK drog in runt 11 miljoner kronor bara på att ta sig till gruppspelet i fotbollens Europa League. Mer kommer att rulla in. Båda lagen inleder borta på torsdagen, Helsingborg mot spanska Levante och AIK mot italienska Napoli, men det väntar tre hemmamatcher som båda lagen valt att sälja biljettpaket till. Med sin betydligt större hemmaarena är det fördel AIK där.

Biljetter till försäljning

AIK började sälja sitt paket på onsdagen. Förutom Europa League-matcherna mot Dnipro Dnipropetrovsk, PSV Eindhoven och Napoli, så har AIK har redan sålt nästan 30 000 biljetter sålts till den sista allsvenska matchen på Råsunda, Malmö FF den 4 november, bara den med intäkter på 3-3,5 miljoner kronor.

- Vi hoppas på ett snitt på 20 000 åskådare i Europa League-matcherna, säger Gabriella Blombäck, kommunikationschef i AIK Fotboll.

Helsingborg fick också med sig ett par miljoner från kvalet till Champions League före Europa League. Klubben sålde uppemot 4 000 paket till mötena på Olympia med Twente, Hannover och Levante och började släppa lösbiljetter på onsdagen.

- Det var lite mindre än vi hade hoppats på, men vi tror att det i alla fall blir över 10 000 på läktarna i alla tre matcherna, säger Frederik Ericsson, presschef i Helsingborg.

Två miljoner per match

I så fall ger varje match minst två miljoner kronor extra i kassan. När HIF tog emot Celtic i playoff till Champions League var det fullsatt, 12 200, och det gav runt 3,5 miljoner.

De sportsliga resultaten påverkar också ekonomin. Seger ger drygt 1,7 miljoner kronor, oavgjort drygt 860 000.

Om lagen kommer etta eller tvåa i gruppspelet fyller Uefa på kassorna med ännu fler miljoner. Senhösten är skördetid för Helsingborg och AIK.

 

Publicerad 2012-09-19 kl 16:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå