Missräkning för AIK - pressat inför kvalreturen

AIK lyckades inte spräcka nollan på Färöarna - och fick bara med sig 0-0 borta mot Klaksvik i den första omgången av Europa League-kvalet.

I den tionde minuten var hemmalaget från Färöarna, Klaksvik, nära att sätta dit 1-0. Klaksvik slog in en frispark i straffområdet och där inne var man även först på bollen. Avslutet från nära håll gick dock rakt i famnen på AIK:s målvakt Oscar Linnér.

AIK hade problem att skapa riktiga farligheter i den första halvleken. Så även i inledningen av den andra halvleken. Mot slutet av matchen skapade Rikard Norlings mannar ett tryck på Klaksvik, men utan att hota hemmalaget på något nämnvärt sätt.

Efter slutsignalen jublade Klaksviks spelare och ledarteam, medan minerna var desto bistrare i AIK-lägret. Nu väntar retur i Stockholm nästa torsdag. Då måste alltså AIK vinna för att gå vidare. Slutar returen till exempel 1-1 eller 2-2 går Klaksvik vidare på fler gjorda bortamål.

Om AIK tar sig vidare till den andra kvalomgången väntar spel mot Zeljeznicar från Bosnien eller Zeta från Montenegro. Zeljeznicar vann den första matchen, hemma, med 1-0.

Bättre gick det för IFK Norrköping, som vann hemma mot Prishtina med 5-0.

Klaksviks startelva: Meinhardt Joensen - Jonas Rasmussen, Ahmed Mujdragic, Hördur Askham - Olavur Niclasen, Semir Hadzibulic, Jakup Andreasen, Joannes Bjartalid, Isak Simonsen - Albert Kojo Adu-Donyinah, Pall Klettskard

AIK:s startelva: Oscar Linnér - Sauli Väisänen, Jesper Nyholm, Nils-Eric Johansson - Daniel Sundgren, Johan Blomberg, Amin Affane, Simon Thern, Anton Salétros - Stefan Ishizaki, Eero Markkanen