Nattsvart för Neville - Valencia utslaget ur Europa League

La Liga

Gary Neville har det tufft i Valencia. Mot Athletic såg det ut att bli avancemang efter en fin insats, men en reducering från Aritz Aduriz sänkte laget.

Valencia fick en smakstart hemma mot Athletic. 1-0-ledningen från Bilbao tappade baskerna efter bara 13 minuter när Alvaro Negredo fick fram bollen till Santi Mina efter en tilltrasslad sistution i straffområdet.
I den 37:e minuten utökade Valencia när Jose Gaya skickade in ett inlägg som Santos mötte med pannan. Hans första mål i Valencia innebär 2-0 i matchen och 2-1 totalt.

Valencia var det klart bättre laget men med en kvart kvar slog en blixt ner från klar himmel i motsatt riktning. Aritz Aduriz klackades fram och placerade in 2-1. Turneringens bäste målskytt slog till när ingen väntade sig det och därmed är Athletic vidare tack vare 2-2 totalt och fler bortamål.

Aduriz mål föregicks av en handssituation och i protesterna efteråt visades Gary Neville upp på läktaren efteråt.

Valencia jagade ytterligare ett mål men matchen slutade 2-1 och Valencia är utslaget. Athletic till kvartsfinal.