POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3d

Norling om ett stängt Norra stå: "Supportrarna hittar andra vägar att få ut kraft till oss"

Foto: Bildbyrån/Scanpix

SOLNA. I protest mot polisen har AIK stängt Norra stå till matchen mot FC Sheriff.
Men tränaren Rikard Norling är inte orolig att det viktiga publikstödet ska utebli för det.
- Skulle inte förvåna mig om våra supportrar hittar andra vägar att få ut sin kraft, säger Norling.

Det var under tisdagen som AIK på sin hemsida meddelade att man stänger sin klacksektion Norra stå i returen av Europa League-kvalets tredje omgång mot FC Sheriff, efter att man bara fått lov att ta in 2750 personer på läktaren.

"AIK Fotbolls inställning är att den nya och inkonsekventa tillämpningen av polisens åtgärdstrappa drabbar oss som arrangör ekonomiskt genom att vi får inskränkningar i vår möjlighet till att sälja biljetter samt är kontraproduktivt i vårt arbete att skapa trygga och säkra arrangemang. Då vi har svårt att se någon konsekvent linje i neddragningarna vill vi inför torsdagens match mot Sheriff markera detta genom att stänga Norra stå och istället hänvisa vår publik att köpa biljetter till andra sektioner på Friends Arena", skrev AIK på sin hemsida.

På en presskonferens under onsdagen, inför matchen mot Sheriff, gav AIK:s tränare Rikard Norling sin syn på saken.

- Det är ju så att AIK har fattat ett beslut i det här läget som är välgrundat. Det är så med de här strategiska besluten som AIK fattar centralt, att det är bara något man förhåller man sig till. Det är enkelt. Så tar vi det därifrån. Samma inställning gäller fortfarande, vi ska göra vårt jobb. Det är att få ut så mycket sportsligt som möjligt, att gå vidare från den här matchen. Nu är det de här förutsättningarna som gäller och då kör vi på det, säger Norling. 

Men det gör väl något med dig och er känslomässigt?
- Visst är det så. Det är ju en styrka att vi någonstans startar därifrån, och så går det ut flytande värmekänslor i en massa, ut till övriga stadion. Men det skulle inte förvåna mig om våra supportrar hittar andra vägar för att få ut den kraften. De är också intresserade av att vi ska vinna fotbollsmatcher.

Nyförvärvet Nabil Bahoui är tydlig med att Norra stå betyder mycket för AIK:s lag.

- Jag har försökt tänka på hur fotboll hade varit utan fans, och det hade inte varit lika kul som det är. Det går inte att beskriva hur mycket det betyder, speciellt att vara i en sådan klubb som AIK. Man ska försöka ta hjälp av stödet när det behövs under matcher och så. Det hjälper mer än vad man tror, säger Bahoui.

AIK vann det första mötet mot FC Sheriff med 2-1 på bortaplan. Vid avancemang väntar skotska Celtic i play off-rundan av kvalet.

Inför returen talar Rikard Norling om bland annat cynism.

- Vi är väl i en process där vi behöver lära oss att vara mer cyniska än vad vi har visat upp hittills. Vi försöker. Nu är det ett nytt scenario där vi inte har ett underläge som ska vändas till avancemang. Samtidigt är vi väldigt hemtama och vi vet om att vi är bra här. Det kanske är det viktigaste att påminna oss själva om. Det är kanske vår starkaste konkurrensfördel, sägetr tränaren.

Publicerad 2019-08-15 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå