Norska succélaget skakade Milan på San Siro

Europa League-kval

Norska succélaget Bodø/Glimt chockade AC Milan med ett tidigt ledningsmål på San Siro.
Men det italienska storlaget vände och vann till slut.
- Jag är mer stolt än besviken, säger Bodø/Glimt-tränare Kjetil Knutsen enligt VG.

I den tredje kvalrundan till Europa League mötte Zlatan Ibrahimovics Milan norska Bodø/Glimt. Klubben som toppar ligaspelet i Norge med god marginal och har slagit ut litauiska Vilnius FK Zalgiris och FK Kauno Zalgiris på sin väg fram till mötet med Milan på San Siro.

Tidigare under torsdagen gick Milan ut med att Zlatan Ibrahimovic har testat positivt för corona, vilket ledde till att svensken missade matchen mot Bodø/Glimt.

Gästerna skulle chocka italienska storlaget. Med kvarten spelad var det norska laget som tog ledningen genom Kasper Junker - en ledning som inte skulle vara särskilt länge. För bara minuten senare hade Hakan Çalhanoğlu kvitterat.

Milan ledde matchen i halvtid och i den andra halvleken fortsatte italienarna att gasa fram till 3-1.

Bodø/Glimt reducerade i 55:e matchminuten men lyckades aldrig spela fram till en kvittering.

I och med Milans vinst ställs laget mot portugisiska Rio Ave, som besegrade Besiktas efter straffdrama.