Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oro inför Kalmar-Feyenoord - huliganer kan ha fått tag på biljetter

Europa League

I morgon drabbar Kalmar och Feyenoord samman. Förhoppningsvis utan Feyenoords ökända huliganer på plats. Men det finns en utbredd oro att de kommit åt biljetter via svenska köpare.
- Det är nog vår första riktiga högriskmatch, säger Kalmars klubbbchef Svante Samuelsson till fotbollskanalen.se.

Feyenoord har en av Europas mest ökända huliganfalanger som följer laget. En skara som den holländska storklubben jobbar hårt med att stoppa från matcher - och som gjorde att klubben stängdes av från Europacupspel i fjol.

I värsta fall kan nu falangen på hundratals man vara på plats i Borås när Feyenoord möter Kalmar FF i Uefacupen – och därför har man bland annat kallat in supporterpolisen från Göteborg till Borås.

För trots hårt arbete att hålla huliganerna borta från matchen kan de ha kommit åt biljetter via svenska biljettköpare.

Enligt uppgift har holländska fans bett svenskar att köpa biljetter på Turistbyrån i Borås. Där har ingen kontroll av köpare gjorts.

ANNONS

För övrigt har bara klubbarna fått sälja biljetter. Allt för att stoppa huliganerna.

- Vi kan inte kontrollera dem som köper biljetter på svarta börsen, men i övrigt har vi total kontroll på de som är på plats, säger Feyenoords presschef Gido Vader, till fotbollskanalen.se.

Klubben har sålt 600 biljetter via sitt medlemsregister.

De personerna kommer att placeras ut på långsidan i Borås och även kontrolleras av matchvärdar som följer med från Holland.

Men intresset är större än så för matchen. Och Feyenoord har även en sektion på kortsidan på Borås Arena.

- Den är öppen för de Feyenoord-fans som kommer direkt till arenan utan att ha köpt biljett innan. Vi kan inte förbjuda en holländsk familj att komma till matchen, säger Kalmars klubbbchef Svante Samuelsson.

Där finns det givetvis stor risk att Feyenoords huliganfalang kan försöka ta sig in.

ANNONS

- Vi vet att det kan handla om personer som inte fått köpa biljetter av Feyenoord. Därför finns det säkerhetsfolk på plats från Feyenoord som granskar alla som ska komma in även på den sektionen och dessutom är polisen på plats.

I fjol stoppades Feyenoord från spel i Uefacupen efter ett upplopp som hände i samma cup under november 2006 borta mot franska Nancy då domaren tvingades bryta matchen sedan polisen skjutit tårgas mot de holländska ”fansen”.

- Det är längre avstånd nu och det är inte alls samma intresse att åka att se den här matchen som i Nancy. Då hade vi inte heller samma utmärkta kommunikation mellan klubbarna och polisen inför match, säger Vader.

Samuelsson och Vader är överens om att man tillsammans med polisen tagit fasta på alla de försiktighetsåtgärder som går att finna.

Problemet kvarstår dock att huliganerna utan problem kan ha köpt biljetter till vilken annan sektion som helst på arenan via svenska köpare.

ANNONS

Därför finns Göteborgspolisen på plats.

Publicerad 2008-10-01 kl 21:09
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto