Östersund vann målsnål match i Europa League

Europa League

Östersund var överlägset mot Fola i den andra halvleken - trots de fick de nöja sig med 1-0.
Det var Fouad Bachirou som snyggt placerade in matchens enda mål.

Östersund tog under torsdagen emot Fola Esch i Europa League.

Matchen började jämnt. Inget av lagen fick riktigt till sitt eget spel, utan det blev mycket fram och tillbaka. Östersund hade flest chanser men lyckades inte komma till de där riktiga heta lägena.

Hemmalaget ville efter dryga halvtimme få straff när Edwards trycktes ner i straffområdet, men domaren friade. Dock började Östersund ta över matchen mer och mer även fast de fortfarande saknade de där riktigt farliga chanserna.

Det närmsta de kom i den första halvleken var när Ken Sema satte bollen i mål – men det blev bortdömt för offside.

Efter en svängig halvlek gick lagen till halvtid med 0-0.

Inför den andra halvleken blev Jamie Hopcutt, som gjorde ett snyggt solomål mot Galatasaray, inbytt.

I den 50:e minuten var det till slut dags för matchens första mål. Fouad Bachirou snodde bollen fråna Fola-spelare och klev in i straffområdet. Han placerade bollen med ett snabbt avslut i det vänstra hörnet och gav Östersund ledningen.

Efter målet fortsatte Östersund trycka på och fick till flera halvchanser. Nära mål var det när de på en hörna nickade bollen mot mål men målvakten boxade bort bollen på mållinjen.

Med drygt tio minuter kvar av matchen blev Folas Mehdi Kirch utvisad efter att han fick sitt andra gula vilket betydde en man mer för Östersund. Men trots flera chanser och mycket bollinnehav blev det inga fler mål för kvällen.

Startelvor

Östersund: Keita - Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren - Aiesh, Nouri, Bachirou, Sema - Edwards, Gero.

Fola Esch: Hym - Laterza, Klein, Chrappan, Kirch - Bechtold, Muharemovic - Corral, Dallevedove, Saiti - Hadji.