Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Partizan straffas efter antisemitisk banderoll

Foto: SCANPIX

Supportrar till Partizan Belgrad höll upp en antisemitsk banderoll under Europa League-mötet med Tottenham. Nu straffas klubben med böter och en avstängd läktarsektion.

Det var i Europa League-mötet den 18 september mellan Partizan Belgrad och Tottenham som supportrar till hemmalaget höll upp en antisemitisk banderoll. Efter matchen gick Spurs-tränaren Mauricio Pochettino ut och fördömde banderollen.
- Det är extremt respektlöst, en skam är vad det är, sa tränaren enligt The Guardian.

Även klubben gick ut på sin officiella hemsida och fördömde banderollen.
"Vi fördömer förövarna bakom denna huvudlösa handling som inte bara är antisemitisk utan också en handling av hat mot Partizan och Serbien. Det är en förolämpning mot klubbens tradition av anti-fascism och etnisk tolerans".

Men trots det tydliga avståndstagandet så får klubben nu ta emot straffet för supportrarnas banderoll. Uefa har straffat Partizan med en avstängd läktarsektion i nästa Europa League-möte mot Besiktas. Dessutom ska man betala 360 000 kronor i böter.
”Kampen mot rasism är en extremt hög prioritering för Uefa. Alla former av rasistiskt beteende betraktas som allvarliga överträdelser mot de disciplinära reglerna och bestraffas med hårda påföljder" skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Publicerad 2014-10-06 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons