POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
4v

Play off-feber i AIK - har sålt nästan 17 000 biljetter: "Otroligt bra tryck"

Foto: Bildbyrån

Under fredagen släppte AIK biljetterna till kvalmatchen mot Celtic.
Redan nu har omkring 17 000 platser sålts.
- Otroligt bra tryck, säger biljettchefen Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.

När det under torsdagen stod klart att AIK säkrat avancemang till play off-rundan av Europa League-kvalet och spel mot Celtic sa den offensive stjärnan Nabil Bahoui följande inför den kommande hemmamatchen mot det skotska mästarlaget: 

- Jag hoppas vi kan slå till med en bra siffra hemma. Det var 13 000 på den här matchen (mot Sheriff). Vi kan höja det några snäpp, tror jag.

Och ja, det kommer AIK göra. Under fredagen släpptes biljetterna till play off-matchen på Friends Arena och redan nu har fler än 16 500 biljetter sålts.

- Otroligt bra tryck. Vi har sålt slut Norra stå och flera sektioner på långsidorna. Vi har uppnått allt vi hoppades på. Jag sa innan att jag skulle vara nöjd med 12-13 000 sålda biljetter den första dagen så jag får säga att jag är väldigt nöjd med den här siffran, säger biljettchefen Fredrik Söderberg.

- Och dagen är ju inte slut än.

Just nu är kapaciteten på Celtic-matchen runt 28 000 åskådare. Klubben har inte släppt upp platserna på etage tre till försäljning, än.

- Om vi ska öppna upp det etaget så ska vi veta att vi har potential för att sälja kraftigt fler biljetter, över 40 000 biljetter. Att öppna upp etage tre för att sälja ytterligare 2-3000 biljetter... den kortsiktiga vinsten vi gör av det går inte att mäta med den långsiktiga vinsten av att kunna presentera slutsålda evenemang. Vi vinner långsiktigt på att ha en så tajt läktarinramning som möjligt.

Senast mot FC Sheriff valde AIK att stänga Norra stå eftersom man bara fick tillstånd av polisen att sälja 2750 biljetter till sektionen. Nu har man sålt 3500 biljetter till Norra stå inför matchen mot Celtic.

De platserna känner ni er säkra på att ni ska kunna erbjuda?
- Vi har inte fått indikationer om något annat än det. Vi måste ju gå på de siffror som vi får förhandsinformation om, säger Söderberg.

Till derbyt mot Djurgården den 1 september är fler än 25 000 biljetter sålda. Även där är kapaciteten 28 000 i dagsläget.

Vad gäller bortamatchen mot Celtic kommer AIK tilldelas runt 2000 biljetter. De har ännu inte släppts till försäljning.

Publicerad 2019-08-16 kl 17:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå