Ribban räddade Djurgården från fiasko

Europa League

Djurgården var nära ett nytt praktfiasko i kvalet till Uefacupen.
En säker 2-0-ledning blev på två minuter till 2-2 - innan ribban räddade laget på tilläggstid.
-Men oavgjort här betyder i praktiken seger, säger assisterande tränaren Paul Lindholm sedan Djurgården ändå är klart för kvalomgång två.

Djurgårdens miserabla säsong såg på torsdagen ut att fortsätta även utanför Sveriges gränser. Efter 0-0 i det första mötet på Råsunda var det fördel Flora i den andra matchen. Djurgården, som har åtta raka allsvenska matcher utan vinst, inledde starkast och Enrico stötte in 1-0 i den 23:e minuten. När sedan Jones Kusi Asare sköt 2-0 tio minuter in i den andra halvleken såg Djurgården ut att få en behaglig resa mot den andra omgången.

-Vi började aggressivt och gav dem inga ytor över huvud taget. Men sen tappar vi lite av aggressiviteten, säger Lindholm till Radiosporten.

"Pressade på"

Precis som mot Helsingborg senast började Djurgården nämligen att darra mot slutet av matchen. Hemmalagets store talang Sander Post ordande 1-2 i den 82:a minuten och bara två minuter senare prickade samma spelare in kvitteringen.

-Vi blir lite ängsliga och tror att matchen är klar. Men en match pågår 94 minuter, säger Lindholm.

-De pressade på ganska bra i slutet. Och vi spelade med bara 10 spelare efter som Thiago (Quirino) blev skadad och vi inte hade några fler byten.

I den tredje tilläggsminuten forcerade Flora för ett segermål mot Pa Dembo Touray. Men Djurgårdsmålvakten enhandsräddade först, innan nästa Floraskott tog i översidan av ribban. Centimeterna var på Djurgårdens sida och stockholmarna tog sig vidare tack vare bortamål.

Med de två kvalmatcherna inräknade samt mötet med Sirius i Svenska cupen var det Djurgårdens elfte raka match utan vinst. Men för första gången räckte ett oavgjort resultat till jubel.

-Vi lyckades reda ut stormen i dag. Nu tar vi med oss det här positiva beskedet, säger Lindholm.