POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Rieks imponerad av Chelseas kvalitet: "Då var det tufft mentalt"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Resultatet förra veckan mellan Malmö FF och Chelsea blev 1-2, men hur var känslorna och tankarna under matchen för spelarna nere på planen?
- Både mentalt och fysiskt var det en tuff match. Man blev testad på alla parametrar, säger Sören Rieks.

I morgon är det match för Malmö FF mot Chelsea igen. Analyserna är gjorda, de nya förberedelserna är satta, och MFF vet ungefär hur de vill spela. Hur var det dock att spela förra veckans match (förlust 1-2)? Hur kände sig spelarna på planen, vad gick genom huvudet, vad fungerade och vad var svårt?

- Både mentalt och fysiskt var det en tuff match. Man blev testad på alla parametrar, säger Rieks till Fotbollskanalen.

Rieks tycker många saker kändes bra, men flera gånger i samtalet kommer han in på presspelet. MFF sprang och sprang och sprang, men de kunde ändå aldrig riktigt få grepp om Chelsea. 

- Om man tittar på innehållet i matchen så... Det som syns mest var att de var bra när vi försökte pressa. De kunde hyfsat enkelt passa sig ur vår press. Då var det mentalt tuff. ”Fan, spelar de sig ur igen?”. 

- Så lugna de var. Stressade aldrig. Det var en liten mental grej där. 

- Det är väl det man hoppas på inför torsdag. Att vi ska kunna bli ännu tajtare för att få bollen. Vår press var riktigt bra och det kändes bra när man gick iväg, vi gick med många, men de spelade sig ändå ur. Vissa situationer hade man kanske gått ännu hårdare, men i bakhuvudet hade man kanske en tanke om att de ändå kommer spela sig ur. 

I övrigt var det många positiva känslor i många av delarna, trots förlusten. När MFF själva hade bollen så insåg spelarna att det faktiskt gick att hitta ytor att anfalla i, och de tidiga fasta situationerna skapade en tro som räckte hela matchen. 

- När vi väl kom ur deras förstapress fanns det ytor. Vi kunde göra något med bollen, men de var bra på att ligga nära, de var bra på sina triggers och gå in i press. Göra det svårt för oss. 

- Vi kändes annars mest farliga på fasta situationer, och sedan var vi ganska bra i omställningarna där vi också gjorde målet. 

- De gångerna vi fick in bollen i Chelseas box blev vi farliga och det märktes sedan när vi fick frisparkar och hörnor. Det drog med publiken, vi kunde vinna andrabollarna, och så kanske man åtminstone fick fast bollen på deras planhalva. 

Det har ju pratats om matchen länge, det har handlat mycket om hur ni har byggt upp er själva, men det var ju många saker som bara handlade om det i teorin. Hur kändes det att spela?
- Före matchen tänkte man ”Det är ju Chelsea”, men under matchen kändes det som vilken som helst annan match. 

Rieks kommer även in på hur skönt det var att få ett mål. Inte bara för att förbättra läget inför returen, utan också för att känna att de fick med sig något av lagets alla ansträngningar. Fysiskt var det nämligen jobbigt, matchen gick ur benen först på söndagen för Rieks, och i slutet av matchen kunde MFF inte göra allt de ville. 

- De sista 10-15 minuterna. Vanligtvis har man kraft att forcera när man ligger under, men det fanns inte riktigt. 

- Då handlade det bara om att få en kontring, eller att de skulle slarva bort en boll.

Samtalet kommer även in på att MFF den senaste tiden har förlängt flera kontrakt, som med Rasmus Bengtsson, Johan Dahlin, Fouad Bachirou, och Lasse Nielsen. Rieks avtal går ut efter 2020, men han säger att han och föreningen inte har pratat om en förlängning. Åtminstone inte än.

- Jag tänker inte mycket på det. Som det är nu trivs jag väldigt bra i klubben. Jag trivs bra med spelarna och så. Sedan får vi se. Skulle det komma något så är jag öppen för en förlängning, men jag trivs med hur det är nu också. 

MFF landar i dag i London och har en träning på Stamford Bridge i kväll, för att sedan spela matchen drygt 24 timmar senare inför bland annat cirka 3500 MFF-supportrar. Laget som går vidare hamnar sedan i åttondelsfinalen, som lottas på fredag och där första matchen spelas 7:e mars. 

Publicerad 2019-02-20 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå