Roma vidare - efter förlängningsdrama

Europa League

Roma var illa ute mot Feyenoord - men vände i en rysare.
Under förlängningen klev Stephan El Shaarawy fram till semifinalavancemang.

Roma föll i förra veckan mot Feyenoord med 0-1 i första kvartsfinalmötet i Europa League, och tog under torsdagen emot den nederländska storklubben i returen i Italien.

Då var det heta känslor i första halvlek på Stadio Olimpico.

När bollen i den 32:a minuten gick ut över sidlinjen vid Romas bänk försökte Feyenoord-forwarden Santiago Giménez ta bollen, men fick ett slag riktat mot sig från Roma-ledaren Salvatore Foti, vilket gjorde att forwarden föll till marken. Giménez vred sig i gräset, och en stund senare fick Foti rött kort.

Andra halvan av matchen var också dramatisk, men på ett annat sätt än just fysiskt.

Roma tog först ledningen genom Leonardo Spinazzola i den 60:e minuten innan Feyenoord kvitterade genom Igor Paixao efter 80 minuters spel. Roma såg där och då ut att bli utslaget, men i den 89:e minuten tog Paulo Dybala matchen till förlängning.

Roma fortsatte att trycka på under förlängningen, och i den 101:a minuten utökade Stephan El Shaarawy för hemmalaget till 3-1, vilket senare blev 4-1 efter mål av Lorenzo Pellegrini, och därmed blev Roma klart för semifinal mot Bayer Leverkusen i Europa League.