POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

Rosenberg sorgsen efter Zlatans Hammarby-engagemang: ”Den gränsen gick han tyvärr över”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Rosenbergs drömslut på Stadion i Sporten i spelaren ovan.

MALMÖ. Relationen mellan Zlatan Ibrahimovic och Malmö FF har sårats kraftigt senaste dygnen. Markus Rosenberg anser att Ibrahimovic gick för långt in på affärssidan av fotbollen. 
- Det är klart det blir extremt sorgligt, men det måste få bli sorg, det måste få bli något ledsamt och inte gå över i hat. 

Under sitt avslutstal på Stadion pratade Markus Rosenberg om Malmö FF:s jakt på att bli Skandinaviens mäktigaste klubb. På presskonferensen efter sa Rosenberg att det delvis var riktat mot de senaste dagarnas historia kring att Zlatan Ibrahimovic har köpt in sig i Hammarby.

- Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, mycket ”business”, och det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärlen till fotbollen och kärleken till klubben, men det handlar om en skör balansgång.

- En balansgång mellan att acceptera ”business” och samtidigt hålla sitt lag kärt. Den röda tråden, den gränsen, den gick tyvärr Zlatan över i går. Samtidigt gör vi alla misstag och jag tror inte Zlatan ville något ont till Malmö.

Han passade också på att kraftigt ta avstånd från hatet som Ibrahimovic har fått riktat till sig de senaste dygnen. 

- Allt hat och all rasism, allt som har hänt efter detta, det hör inte hemma i Malmö FF. 

- Samtidigt förstår jag… Jag själv har sett Zlatan som en förebild under min karriär. Hela den nya generationen i Malmö, Sverige, har sett Zlatan som en förebild och de ser Zlatan som en förebild. Det är klart det blir extremt sorgligt, men det måste få bli sorg, det måste få bli något ledsamt och inte gå över i hat. 

Publicerad 2019-11-29 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå