Rosenbergs tårar i sista hemmamatchen: ”Såg mitt ansikte och då brast det”

Europa League

MALMÖ. En på förhand känslosam sista match på Stadion för Markus Rosenberg fick ännu mer känslor efter hur matchen gick. Ledning efter 70 sekunder, underläge, ledning, oavgjort, och avgörande Rosenberg-mål i minut 96.
- Det var väl ungefär som vi hade planerat sedan innan…, säger huvudpersonen.

Se höjdpunkterna från Rosenbergs drömslut på Stadion i Sporten i spelaren ovan.

Det brast ett par gånger för Markus Rosenberg på torsdagen, i sin sista match på Stadion. Först när lagen gick ut på planen och han kollade upp på tifot föreställande sig själv.

- Jag bara såg mitt ansikte och då brast det.

Han torkade ögonen, spottade till, och spelade fotbollsmatchen mot Dynamo Kiev. Han säger att det var svårare att fokusera än vanligt, men ändå gjorde han 2-2, via en variant på frispark som de har försökt med många gånger, och sedan gjorde han 4-3 i minut 96.

- Det var väl ungefär som vi hade planerat sedan innan…

- Jag tycker den här matchen summerar de här sex åren. Något man inte ens tänkte tankar att det skulle hända.

Efter matchen var det ett långt avsked, med flera tidigare lagkamrater och tränare. Han hade funderat mycket på vilken typ av tal han skulle hålla, och hade initialt en tanke på att skriva ner det på papper, men valde att köra något spontant.

Det var när de sista gästerna gick in på planen, hans fru och deras två barn, som blev det som mest känslosamt.

- Det är barnen och frun som väcker känslor i en. Det är klart att det är extremt speciellt när man ser dem komma in. Det blir så påtagligt att det är slut.

Det har varit många avsked för Rosenberg de senaste månaderna: hyllningar efter sista allsvenska hemmamatchen, efter sista allsvenska matchen, och efter Dynamo Kiev. Ett avsked återstår: det borta mot FC Köpenhamn om två veckor. Det är också matchen som avgör om MFF tar sig vidare från EL-gruppspelet.

Publicerad 2019-11-29 kl 09:07