POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Rösler om matchen mot Chelsea, EL-året, och Rosenberg: "Sällan upplevt en spelare ha så stor påverkan"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

LONDON. Malmö FF höll igång bra mot Chelsea under en lång tid av dubbelmötet, men till slut gick flera saker emot laget och MFF kunde då inte klara av det längre.
- Säsongen ska inte bedömas efter vad som hände de sista 20 minuterna.

Malmö FF:s Europa League-äventyr är över. Efter att ha tagit sig till gruppspel via segrar mot bland annat Cluj och Midtjylland så klarade de av en grupp med Besiktas, Genk, och Sarpsborg. På torsdagen spelade de andra matchen mot Chelsea i sextondelsfinalen. Det blev förlust med 3-0 (totalt 5-1), och Uwe Rösler sa efter matchen att Markus Rosenbergs skada i andra halvlek var en påverkande faktor.

- (Europa League-)säsongen ska inte bedömas efter vad som hände de sista 20 minuterna. I andra halvlek gick många saker emot oss. Vi förlorade vår ledare (Rosenberg). Vi förlorade vår general i backlinjen (Rasmus Bengtsson) med ett andra gula kort. Vår vänster vingback (Sören Rieks) blev också skadad och kunde inte spela fullt ut. Sista 20 minuterna är inte en reflektion över hur vi stod upp mot Chelsea över majoriteten av tiden. 

- Jag har sällan upplevt som tränare och som spelare, att en spelare har så stor påverkan på ett lag. När han (Rosenberg) är på planen är hans lagkamrater fem-tio procent bättre. Att förlora honom i en sådan här match, det är inte väldigt bra för oss. 

Rösler bedömde också att kontringen till 1-0-målet var avgörande för matchen. Han gjorde ett dubbelbyte, bland annat genom att ta in Romain Gall, för att försöka göra det till en match igen, men det lyckades inte. 

- Vi började väldigt bra. Chelsea var överraskade över hur bra vi började. Jag tror spelarna fick så mycket självförtroende över hur bra vi startade att vi kanske spela för lite snabbt ibland. Vi började pressa varje boll istället för att ibland låta dem ha bollen, sedan går vi igen, låta dem ha bollen, sedan går vi igen... 

- Men i första halvlek lyckades vi vinna bollen tolv gånger på deras planhalva. Det är väldigt bra siffror för ett lag som oss mot ett topp-topplag i Premier League. I de perioderna, eftersom vi inte skapar chans efter chans, hade vi velat göra mål. 

- Sedan stod vi två meter fel på ett inlägg och de gjorde mål direkt och dödade matchen med en kontring. 

Rösler påpekade flera gånger hur nöjd han totalt sett var med hur lagets tid i Europa League blev. 

- Jag är väldigt, väldigt stolt över vad spelarna presterade över (Europa League-)säsongen. 

- Jag har inte sett många Premier League-klubbar göra det vi gjorde mycket Chelsea, och de är mitt i säsongen. Sheffield Wednesday kom hit och hade inte ett skott på mål. Vi försökte åtminstone, och det är mentaliteten vi har i vår fotbollsklubb. 

- Vi är bättre förberedda för att gå framåt. Våra unga spelare får fantastisk erfarenhet. Nästa säsong går vi igen. Det kommer mer.

Publicerad 2019-02-22 kl 07:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå