POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
30v

Rösler optimistisk inför returen trots förlust: "Vårt mål var guld värt"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Träning i dag, ledigt i morgon, och sedan åker Malmö FF till London på onsdag för att försöka skrälla mot Chelsea.
- Jag tror att de tydligt ville döda mötet på vår hemmaplan, men de gjorde det inte, säger Uwe Rösler.

Allt är inte bestämt än när det kommer till startelvor och liknande, men Malmö FF:s huvudtränare Uwe Rösler har det mesta på plats inför returen mot Chelsea på torsdag. MFF måste vända ett 1-2-underläge från hemmamatchen för att gå vidare, men en liten fördel som de har är att Chelsea spelar match i dag mot Manchester United och mot Manchester City på söndag. 

- Om vi gör ett mål där så kan allt hända. 

- Vårt mål gjorde det väldigt intressant. Om man spelar måndag, sedan torsdag, sedan söndag... Jag vet inte. Jag tror att de tydligt ville döda mötet på vår hemmaplan, men de gjorde det inte. Vårt mål var guld värt. Nu måste han (Maurizio Sarri) göra ett val: vilka startar, vilka vilar? För det här är mellan två oerhört viktiga matcher för honom. 

- Jag tror inte att vi behöver förbereda så mycket, för allt är fortfarande så fräscht sedan i torsdags. Vi använder den matchen som förberedelse för nästa match. Vi tittar på dem i kväll (mot Manchester United) för att se vilka som startar och få en indikation på vilka som inte spelar på torsdag. 

MFF har hållit igång i åtta dagar med matcher och träning, och tar därför ledigt i morgon tisdag. De åker sedan till London på onsdag, där de genomför en träning, och spelar sedan på torsdag. Rösler berättade bland annat att Franz Brorsson och Guillermo Molins missar matchen, och att Arnor Traustason fortfarande väntar på att bli pappa för första gången. I övrigt saknas också Erdal Rakip, då han inte är registrerad. 

Rösler var nöjd med presspelet mot Chelsea, men hoppas på torsdag kunna få ut ännu lite mer av laget. 

- Deras presspel gjorde att vi hade möjlighet att komma ur den på några särskilda sätt, men om vi kan göra en eller två saker lite tidigare, lite snabbare, så tror jag vi kan komma ur deras press, ha mer av bollen, få bort pressen av att försvara, och det kan leda till att vi kan skapa mer. 

- Men vi var väldigt modiga (i vårt eget presspel). Fysiskt var spelarna redo att göra det. 

- Ibland gick vi i situationer där vi kanske inte borde ha gått, men jag har det hellre så än att vi inte går alls och bara sitter djupt. 

Han lyfte även fram en annan sak han var nöjd med mot Chelsea: de fasta situationerna. MFF var inte bara nära att själva göra mål på dem, utan han var även nöjd med hur de exempelvis skötte alla typer av inkast. Det var en av sakerna de tränade på under träningslägret i Marbella. 

- Inkast är väldigt viktiga mot lag som Chelsea, för att få bollinnehav och inte tappa det. Varje gång man tappar bollen är väldigt jobbigt, för man måste jobba så hårt. När man får de fasta situationerna med sig... Jag tror snittet för antal inkast i Premier League är 40-44. Man måste få majoriteten av dem kvar i sitt lag, det är en stor fördel. 

MFF hade match mot Degerfors i går, där MFF till slut vann med 3-2. På dagens träning var inte startelvan från den matchen ute, undantaget Johan Dahlin, en spelare som Rösler lyfte fram som matchvinnaren i den matchen. 

- Johan Dahlin. Jag måste lyfta fram det. Jag vet inte hur många gånger som han räddade oss i går, särskilt i början. 

- Det var en outstanding prestation från Johan. Vi behövde honom i går och han var där för oss. En matchvinnare, precis som Romain Gall. Romain har en fantastisk kvalitet då han påverkar matcher när laget behöver det.

Publicerad 2019-02-18 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå