POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
5d

Röslers förklaring till MFF:s svaga match mot Lugano: "En match för mycket för oss"

Foto: Bildbyrån.

ST. GALLEN. Tolfte matchen på 53 dagar, och femte matchen på 18 dagar där MFF har behövt att få resultat i varje match. Till slut orkade MFF inte länge.
- Det var jobbigt mentalt i dag, säger Uwe Rösler. 

Poäng borta i Europa Leagues gruppspel, men det var ändå en av MFF:s sämre insatser för året mot FC Lugano (0-0). MFF samlades i omklädningsrummet efter matchen och kom fram till en trolig anledning.

- De senaste veckorna och månaderna, där varje resultat spelade roll och där vi aldrig hade en match där vi spelade utan press…, säger Uwe Rösler. 

- Vi har haft stora matcher i Europa. FCK tog mycket ur oss, även Lugano (hemma). I dag, särskilt mentalt och även fysiskt, så var det en match för många för oss. Vi har ofta en eller två spelare som har det svårt i en match, men i dag var det majoriteten som hade svårt redan från början. 

Enligt Rösler syntes inget under varken träningsveckan eller uppvärmningen, men det var slut på energi i MFF. 

- Jag hade svårt att förstå varför sex-sju spelare från början hade lite problem. 

- Men vårt spelprogram har varit riktigt, riktigt svårt, och många har spelat många matcher. Det var jobbigt mentalt i dag. 

- Vi litade till slut på vår organisation, backlinje, och målvakt, som gjorde riktigt bra räddningar, men ibland måste man ta en poäng när man inte är på topp, och det gjorde vi.

MFF måste ladda om till cupmatchen på söndag mot Värnamo, där det lär roteras en del, innan det är match om Dynamo Kiev om tre veckor. 

Publicerad 2019-11-07 kl 22:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå