Röslers hyllning till Bengtsson: "Innan skadan var han den bästa försvararen i Sverige"

MALMÖ. Karriärens viktigaste (?) mål mot Domzale – och sedan fick Rasmus Bengtsson en stor hyllning av Uwe Rösler, som sa att det i våras inte fanns en bättre försvarare i Sverige.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det händer sällan, men för en gångs skull var det Rasmus Bengtsson som gjorde de viktiga målen för Malmö FF. Både 1-1 borta mot Domzale, och i returen 3-2 med mindre än tio minuter kvar av matchen. Det målet gjorde att MFF tog sig vidare.

MFF-mittbacken hade en dominant vår innan han skadade sig i mitten av maj, och enligt Uwe Rösler siktar MFF på att han ska ta sig tillbaka till den nivån igen.

- Innan skadan var han den bästa försvararen i Sverige. Den här skadan gjorde att han hamnade lite efter och han håller på att ta ifatt det. I den andra halvleken var han mer av sitt normala jag. Alla vet hur viktig han är för laget, sa Rösler på presskonferensen efter avancemanget mot Domzale.

Bengtssons tid i MFF har problematiserats av skador, men i våras gjorde han tio raka 90-minutare för första gången sedan han kom tillbaka till MFF. Det var dock efter det som skadan kom, och även om Bengtsson var målskytt i bägge matcherna mot Domzale så har han ännu inte samma toppform än.

Att avgöra dubbelmötet vägde dock upp för det, åtminstone den här gången. Huvudrollsinnehavaren själv mindes inte när han senast gjorde ett matchavgörande mål.

- Det kan ha varit under Trelleborgstiden kanske...

Så illa är det dock inte, då Bengtsson gjorde matchens enda mål för MFF borta mot Hammarby under säsongen 2015. Målet mot Domzale var dock förmodligen karriärens viktigaste mål.

Publicerad 2019-08-01 kl 22:12