POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
14v

Sarpsborg är Europa Leagues sämsta passningslag: ”Har inte sett ett enda lag spela så i Sverige”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Det finns en sak som sticker ut med Sarpsborg när det kommer till samtliga Europa League-lag: de slår minst antal passningar och har sämst passningsprocent, och lägger istället fokus på fasta situationer.
- Rytmen bröts ofta, ett inkast tog 45 sekunder, det var inget flyt i matchen, många dueller, säger Uwe Rösler angående förra matchen.

Malmö FF:s stora utmaning på torsdagen mot Sarpsborg blir att få norrmännen att inte sätta egen prägel på matchen. Uwe Rösler sa på onsdagens presskonferens att det inte finns någon liknande motsvarighet till spelsätt i allsvenskan. 

- Sedan jag kom till Sverige har jag inte sett ett enda lag spela så. Det är ingen hemlighet att vi behövde mycket tid för att anpassa oss till det. Rytmen bröts ofta, ett inkast tog 45 sekunder, det var inget flyt i matchen, många dueller, säger Rösler angående förra matchen. 

- Men vi måste hantera det. Så enkelt är det. 

Enligt WhoScored är det ett lag som sticker ut passningsstatistiken i Europa Leagues gruppspel efter tre omgångar, och det laget är Sarpsborg. De har lägst passningsprocent av alla lag, är laget som slår minst antal passningar och kortpassningar, och är bland de som har minst bollinnehav. 

Istället fokuserar de mycket på fasta situationer. De har gjort mål på långa inkast både mot MFF och Genk i gruppspelet, och i deras åtta senaste ligamatcher har de endast gjort sju mål framåt varav fyra på fasta situationer. De är också laget som vinner näst flest luftdueller i gruppspelet i EL, efter franska Rennes.

- De gjorde de väldigt bra (mot oss). De är specialiserade på sättet de spelar på och skapade problem för oss. 

MFF hanterade dock ett liknande spelsätt tidigare under hösten, mot Midtjylland. Då var det snarare så att MFF fick utdelning på fasta situationer, bland annat med två hörnmål. 

- När vi spelade mot Midtjylland så tycker jag de var mer fysiska, och då anpassade vi oss väldigt bra. 

Det var kritik mot Sarpsborg redan efter förra matchen, bland annat för hur lång tid det tog för inkasten att kastas, men då försvarade sig Sarpsborgs lagkapten Joachim Thomassen med att det är lagets sätt att få framgångar på. 

- Det här är vårt sätt att spela på i Europa. Det är vår möjlighet att få med oss något. Det har vi lyckats bra med, med att komma i ett gruppspel och stå på fyra poäng efter tre matcher, sa Thomassen då.

- De spelar inte heller någon festfotboll. Vi stressar dem och de gör enkla fel, så är det. Vi använder vår tid på fasta situationer, vi tar långa inkast och hela den biten. Det har vi gjort succé med, men det är inte så att de kommer hit och spelar Barca-fotboll heller. De ska inte bara klaga för mycket på oss. 

Publicerad 2018-11-08 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå