Sekunddrama när Milan kvitterade sent - hyllas: "En extraordinär grupp"

Då räddade Simon Kjaer Milan i matchens absoluta slutskede.
- Den här insatsen måste höja vårt självförtroende, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Sky Sports Italia.

Zlatan Ibrahimovic ådrog sig en lårskada mot Roma den 28 februari. Sedan dess har svensken varit borta från spel. Därmed missade han torsdagens Europa League-åttondelsfinal mot Manchester United.

När startelvorna kom visade det sig att Victor Nilsson Lindelöf fick börja på bänken för United. Svensken har dragits med ryggproblem under säsongen och stått över vissa matcher.

Bara fem minuter in i matchen frispelades Milan-anfallaren Rafael Leao. Portugisen tog sig fram och avslutade. Bollen gick i mål, men snabbt var assisterande domaren uppe med flaggan - offside.

I den tionde minuten hade Milan återigen en boll i nät. den gången efter en läcker halvvolley från Franck Kessie. Efter VAR-kontroll dömdes målet bort då mittfältaren tog bollen med handen.

I den 37:e minjuten fick Harry Maguire ett jätteläge att ge United ledningen. Mittbacken kom fri på bortre stolpen, men på något sätt lyckades han skjuta i stolpen - från en meter. Spelarna runt om kunde knappt tro det var sant.

Istället var det inbytte debutanten Amad Diallo som skulle spräcka målnollan. Fem minuter efter paus höll han sig framme och nickade in 1-0, på passning från Bruno Fernandes. Det var 18-åringens första A-lagsmål i United.

Och det såg länge ut som att United skulle gå segrande ur den första åttondelsfinalen. Så blev det inte. I den 92:a minuten höll sig dansken Simon Kjaer framme på en hörna och nickade in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

- Vi visste att de har kvalitet, men den här insatsen måste höja vårt självförtroende, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Sky Sports Italia.

Han fortsätter:

- Jag är nöjd. Jag fortsätter upprepa till laget att jag inte tränare en vanlig grupp. Det här är en extraordinär grupp ur alla aspekter.

Nu blickar han framåt mot en period med tuffa matcher, där Zlatan Ibrahimovic medverkan är osäker.

- Vi har tre stormatcher mot Napoli, Manchester United och Fiorentina. Spelarna kommer få tid att vila, i alla fall de som inte ska iväg med landslaget.

Manchester UnitedHenderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles - McTominay, Matic - Greenwood, Bruno Fernandes, James - Martial

MilanG Donnarumma - Calabria, Kjaer, Tomori, Dalot - Meite, Kessie - Saelemaekers, Brahim Diaz, Krunic - Leão