Semas drömdebut räckte inte - Norrköping tappade ledning mot Hapoel

Europa League-kval

Maic Sema fick en drömdebut för IFK Norrköping och nätade i första matchen.
Men Hapoel Be’er Sheva kom igen och kvitterade snabbt och första mötet mellan lagen slutade oavgjort, 1-1.
- Det här bådar gott inför returen. Det blir en tuff match där och vi måste göra mål, men vi kommer göra mål, säger Sema till Viaplay.

IFK Norrköping ställs mot Hapoel Be’er Sheva i den tredje rundan av Europa League-kvalet. Då fick Maic Sema göra sin första start sedan flytten från Gif Sundsvall och nyförvärvet gjorde målet direkt i debuten.

I första halvleken skapade IFK Norrköping mängder med chanser men lyckades inte få hål på israeliterna. Christoffer Nyman fick två inspel, ett av Sema från höger och ett från Simon Thern från vänster. Men anfallarens första försök täcktes undan av försvarare och det andra missade han helt, vilket slutade en bra bit utanför.

Målet kom istället ett par minuter in i andra halvleken. Sema tråcklade sig fram i straffområdet och nöp till på en fri boll med vänsterfoten. Bollen letade sig in bakom den för dagen duktiga Ernestas Setkus i Hapoels mål.

Men ledningen blev kortvarig. Bara fyra minuter senare kvitterade Hapoel när Ben Bitton slog bollen snett inåt bakåt i straffområdet. Där dyk Eden Shamir upp och mötte inlägget med pannan, vilket lämnade Isak Pettersson chanslös i Norrköpingsmålet.

Det kunde blivit värre för Norrköping kort därefter när Nigel Hasselbaink träffade stolpen för gästerna, när han testade avslut en bit utanför straffområdet.

Resten av matchen blev en böljande historia, där Simon Skrabb fick det bästa läget för Peking. Yttermittfältaren blev helt fri i vänsterdelen av straffområdet, men Setkus var snabbt nere vid stolpen och räddade avslutet.

Trots ett sent frisparksläge för Hapoel, blev det inga fler mål i matchen, som slutade oavgjort, 1-1.

- Vi gjorde en bra match. Vi hade bud på fler mål i första halvlek. Det var skönt att göra första målet och det kändes som vi var på gång. Det är synd att de lyckades kvittera men i det stora hela gjorde vi en bra insats, säger målskytten till Viaplay.

Resultatet ger en knepigt läge inför returen, där Norrköping är piskat till att göra mål i vad som väntas bli en match i hög värme.

- Det här bådar gott inför returen. Det blir en tuff match där och vi måste göra mål, men vi kommer göra mål, menar Sema.

Sema är glad över att direkt få presentera sig för sina nya supportrar.

- Det var skönt. Jag kände verkligen kärleken, det var stort.

Lagens startelvor:

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Krogh Gerson, Fransson, Thern, Skrabb – Sema, Nyman, Haksabanovic

Hapoel Sheva: Setkus - B.Bitton, Taha, A.Bitton, Goldberg - Kabha, Keltjens, Shamir - Safuri, Carrillo, Hasselbaink