Sevilla vidare till semifinal efter straffläggning

Europa League

Sevilla tog sig vidare till semifinal i Europa League efter en hård kamp mot Atheltic Bilbao.

Det var helspanskt möte i en av fyra kvartsfinaler i Europa League. Sevilla hade fördel mot Atheltic Bilbao efter att ha vunnit med 1-2 på bortaplan. Ett resultat som skulle återkomma även i returen – men denna gång var det Atheltic som drog det längsta strået.

Den briljanta målgöraren Aritz Aduriz inledde målskyttet för bortalaget i den 57:e minuten. Dock svarade Sevilla snabbt med att kvittera genom Kevin Gameiro.

Med tio minuter kvar att spela frälste Raul Garcia Atheltic efter att ha satt 1-2 målet, ett resultat som stod sig under ordinarie tid.

Det var chanser åt båda håll i förlängningskvartarna men inget av lagen lyckades få in bollen och matchen skulle därmed avgöras på straffar. Det skulle visa sig att Atheltics Benat blev kvällens syndabock då han missade sin straff. Den tidigare målskytten Gameiro satte den avgörande straffen och därmed är Sevilla vidare till semifinal.

Sjachtar Donetsk stod för en bekväm 4-0 seger (6-1) mot Braga hemma i Ukraina och Villareal vann med 2-4 (3-6) på bortaplan mot Sparta Prag. Därmed är de också vidare tillsammans med Liverpool som gjorde en osannolik vändning mot Dortmund.