Sex svenskar på plan när Rosenborg slog Bröndby

Europa League

Rosenborg tog en tung seger i Uefacupen genom att besegra Bröndby på bortaplan med 2-1.

Det nordiska mötet mellan Bröndby och Rosenborg - med en rad svenskar på planen - slutade 2-1 till Erik Hamrén-tränade Rosenborg i den första matchen i Uefacupens första omgång.

I Rosenborg spelade såväl Mikael Lustig som Mikael Dorsin från start. I Bröndby återfanns trion Alexander Farnerud, Jon Jönsson och Max von Schlebrügge samt VM-kvalmålskytten Samuel Holmén i startelvan.

Men några svenskmål blev det inte. I stället var det slovaken Marek Sapara som gav Rosenborg ledningen i den 29:e minuten. Det blev även 2-0 till det norska laget genom Per Ciljan Skjelbred innan danskarnas Michael Krohn-Dehli reducerade i den 63:e minuten.