POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Skotska polisens hyllning till Malmös fans: "Jag håller på dem nu"

Malmö visade klassen borta mot Hibernian. Inte bara på planen. Efter sitt perfekta uppträdande får Skåneklubbens fans beröm av Skottlands poliskår.

”De var exemplariska”, skriver Iain Gormett i ett tackmejl.

Torsdagen blev en nästan osannolik triumf för de allsvenska lagen i Europa League. Bara Blåvitt åkte ur, medan såväl Gefle som Häcken och Malmö tog sig vidare till nästa runda. De största segersiffrorna bjöd MFF på, i sin förödmjukande kross mot skotska Hibernian. Segersiffrorna skrevs till 0-7 och det medverkade såklart till att alla tillresta supportrar var på strålande humör.

Faktum är att de skötte sig så bra att polisen i Skottland hört av sig med ett officiellt tackbrev. Den ansvarige samordnaren Iain Gormett umgicks med Malmöanhängarna under många timmar inför avspark och så här i efterhand är han imponerad.

”Jag var med vid puben där de laddade upp och jag stod hos dem under matchen. Sedan var jag med och eskorterade fansen en masse när de skulle fira efteråt. Under hela den tiden tyckte jag att deras uppträdande var fläckfritt och att de var goda ambassadörer för sin stad och sin klubb. De var färgstarka, högljudda och på gott humör”, skriver Gormett.

Han fortsätter:

”Jag pratade med många supportrar under dagen och fann dem alla extremt vänliga. Det var en glädje att ha med dem att göra. De älskade Malmö passionerat, men visade även respekt för Edinburgh och Hibernian. Om jag någon gång har turen att återvända till Malmö, då ska jag verkligen ta mig till Swedbank Stadion – men den gången som MFF-supporter”.

Publicerad 2013-07-27 kl 20:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå