Skrälllaget Zenit vann Uefa-cupen - varning till Lagerbäck

Europa League

Zenit St. Petersburg gick hela vägen. På City of Manchester stadium slog de tillbaka Glasgow Rangers med 2-0. Hela fyra spelare från Rysslands EM-trupp fanns i Zenits startelva.

Efter en händelsefattig första halvlek där lagen kände på varandra exploderade matchen i andra. Rangers såg inledningsvis starkast ut men Zenit tog över.

I 72 minuten kunde Igor Denisov sätta en enkel bredsida efter att vackert ha väggat sig igenom Rangers kompakta försvar med hjälp av storstjärnan Arsjavin. Arsjavins djupledspassning var precis som ett kirurgiskt snitt genom den blå muren. Den offensive mittfältaren får Sverige se upp med i EM.

I 90 minuten avgjordes så matchen när Konstantin Zyrianov kunde slå in bollen. Chansen kom efter en kontring då Rangers tryckte på för kvittering.

Uefa-cupvinnarna ställde upp med fyra spelare från Rysslands EM-trupp i startelvan. Totalt återfinns sex Zenitspelare i Em-truppen. Hoppas Lagerbäck tittade noga inför Sveriges match mot Ryssland i gruppspelet.

Publicerad 2008-05-15 kl 10:34