Spurs tappade segern på stopptid i målfest - vidare ändå

Europa League

Målfest i Österrike.
3-3 mot LASK räckte dock för att Tottenham skulle ta sig vidare i Europa League.

Länge såg första halvlek i Europa League-mötet mellan LASK och Tottenham ut att sluta mållöst, men med tre minuter kvar till pausvisslan drog Peter Michorl till från distans och det var 1-0 för hemmalaget.

1-0 i paus? Inte då.

På tilläggstid tilldelades Spurs genom Gareth Bale från straffpunkten, walesarens andra mål sedan återkomsten till klubben.

Elva minuter in på den andra halvleken löpte sig Heung-min Son fri och skickade in 2-1 för gästerna från London.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid kvitterade LASK genom Johannes Eggestein, ett avslut som inte såg helt otagbart ut för Joe Hart i Spurs-målet. Men Tottenham svarade och tilldelades återigen straff kort efter 2-2, en straff som Dele Alli kallt placerade i mitten av målet.

På stopptid kvitterade sedan LASK genom Mamoudou Karamoko, vilket skrev slutresultatet till 3-3. Det oavgjorda resultatet gör att Spurs är vidare till nästa runda. Engelsmännen är tvåa i gruppen, tre poäng före LASK, men österrikarna kan inte ta sig förbi Tottenham då Spurs är bättre när det kommer till inbördes möten.

I den sista matchen ställs London-klubben mot Royal Antwerp, Spurs behöver vinna den matchen för att sluta etta i gruppen, då belgarna är två poäng före.

LASK: Schlager - Wiesinger, Holland, Andrade - Ranftl, Madsen, Michorl, Renner - Gruber, Eggestein, Goiginger

Spurs: Hart - Davies, Tanganga, Sánchez, Doherty - Højbjerg, Lo Celso, Ndombélé - Moura, Son, Bale