Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Stora ÖFK-hyllningen: "Ser ut att spela mot division 3-lag"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ÖFK:s mål mot Zorja i spelaren ovan.

Östersund vann mot Zorja och blev klart för Europa League-slutspel. Anders Andersson hyllar Graham Potter och lagets nya succé i Europa. 
- Tänker att så här såg det ut när man spelade mot division 3-motstånd, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

Östersund blev under torsdagen klart för sextondelsfinal i Europa League, när laget besegrade Zorja Luhansk, med samma siffror som på bortaplan, 2-0 på Jämtkraft Arena. Det var efter 90 minuter med idel press mot bortamålet, även om Zorja stack upp med ett par målchanser. 

- Jag sitter i soffan och tänker att så här såg de ut när man spelade mot division 3-motstånd ibland. De gjorde nästan som de ville. De hittade varandra, har alltid ett alternativ, är så lugna och spelar från eget straffområde. Det är ingen panik. Det måste vara så fruktansvärt frustrerande att möta ett sådant slag, säger Andersson.

Och det var efter skräll efter skräll i gruppspelet som laget till slut fullbordade avancemanget. Skrällarna tog inte slut efter kvalvinsterna mot Galatasaray och Paok. 

- Det är trots allt det som förundrar mig fortfarande. Jag har haft turen att följa laget i superettan också. De ville spela den fotbollen redan då, även om de inte spelade lika bra då. Graham Potter bestämde sig för att spela en rörlig passningsfotboll. Det är lätt att säga, men det är samtidigt inga spelare som köptes in som storstjärnor utan i stället spelare som kommit underifrån. Ändå har han lyckats få spelarna att ha det lugnet, kontrollen och vara så spelskickliga. Det är imponerande.

Vad tror du är möjligt i slutspelet?
- Med risk för att låta klyschig, så kan de inte räknas bort någon gång. De spelar sitt spel och har en tro på sig själva som gör att det inte går att räkna bort dem mot i stort sett vilket lag som helst. 

Men Andersson tror samtidigt att det finns en viss risk att laget tappar ett par spelare till slutspelet, då både Saman Ghoddos och Ken Sema ryktats vara på väg bort. 

- Jag känner att det finns en viss osäkerhet kring om vissa spelare är kvar i föreningen. Även om det är ett skickligt lag, så sticker vissa spelare ut som Sema och Ghoddos. Vi får se vad som händer med dem, men det är klart att det är lättare att behålla spelare, när det väntar ett slutspel. 

Publicerad 2017-11-23 kl 21:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons