Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE
48v

Sundgren om AIK:s Europa League-lottning: "Rolig resa"

Foto: Bildbyrån

AIK ska åka till Färöarna för att försöka ta sig vidare i Europa League-kvalet.
Solna-laget ställs mot ligatvåan KI Klaksvik.
- Spontant; rolig resa. Men laget har jag ingen koll på, inte alls, säger Daniel Sundgren till Fotbollskanalen.

Under måndagen lottades de första kvalomgångarna i Europa-spelet fram. För AIK:s del blir det färöiskt motstånd i Europa League-kvalets första runda. 29 juni kommer KI Klaksvik till Friends Arena med returmöte på Färöarna en vecka senare.

- Spontant; rolig resa. Inte så långt härifrån vad jag förstått. Två timmar ungefär. Så det är bra, så slipper man åka jättelångt, säger backen Daniel Sundgren till Fotbollskanalen.

- Men laget har jag ingen koll på, inte alls.

Vad betyder det att ni får börja på hemmaplan?
- Det är sak samma skulle jag vilja säga. Men det är klart, om man måste välja i slutet så är det väl att man hellre börjar på bortaplan. Men det är sak samma.

Finns det något annat än att ni ska ta er vidare från det här motståndet?
- Nej, vi ska göra vårt bästa. Men vi underskattar inte något lag, det är ändå Europa League liksom. Men det är klart att vi har ambitionen att gå vidare och vi tror på att vi ska gå vidare.

Hur viktigt är Europa för er den här säsongen?
- Det är jätteviktigt såklart, att spela ute i Europa - det är stort. Så varenda kval blir viktigt, varje match blir viktig, säger Sundgren.

Klaksvik kom på en andraplats i den färöiska ligan förra året och ligger på samma placering i årets serie, på sämre målskillnad än ettan Vikingur - som även är regerande mästare.

För AIK väntar vinnaren i mötet mellan Zeljenicar från Bosnien och Zeta från Montenegro om man går vidare från dubbelmötet med Klaksvik.

Publicerad 2017-06-19 kl 13:46

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER