Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Sverige ansöker om Europa League-finalen 2017 på Friends Arena

Foto: Scanpix

Svenska fotbollsförbundet ansöker till Uefa för att få arrangera Europa League-finalen 2017 På Friends Arena.
- Vi vet, trots missen med EURO2020, att Friends Arena har gott rykte ute i Europa, säger projektledaren Göran Havik till SvFF:s hemsida.

Det svenska fotbollsförbundet arbetar just nu med ansökningar till Uefa för att få arrangera två internationella evenemang - Europa League-finalen 2017 och U19-EM 2018. Den 31 oktober ska ansökan till U19-EM vara inlämnad och för stunden är det den som har störst fokus. Många orter i landet har varit engagerade och velat vara med i arrangemanget.
- Det är väldigt glädjande och till slut föll valet på Bohuslän. Vi tror att deras koncept faller Uefa bäst i smaken. Spelorter skulle bli Uddevalla, Ljungskile, Stenungsund samt Trollhättan, trots att det sistnämnda ligger i Västergötland, säger Göran Havik, projketledare för internationella evenemang på SvFF till förbundets hemsida.

Fotbollsförbundet arbetar också med en ansökan för att få arrangera Europa League-finalen 2017. Om Uefa skulle välja Sverige kommer finalen att spelas på Friends Arena. Nationalarenan kritiserades hårt efter att Uefa valde bort Stockholm och Sverige när arrangörsorterna till EM 2020 presenterades.
- Vi vet, trots missen med EURO2020, att Friends Arena har gott rykte ute i Europa. Det underströks bland annat i samband med matchen mot Ryssland då topprepresentanter från Uefa på plats uttryckte sig om hur fantastisk arenan är, säger Göran Havik.

Efter EM-missen pratade Fotbollskanalen med en medlem ur Uefas exekutivkommité, Karen Espelund. Hon menade då att Sverige borde söka en Europa League-final.
- Ni har en fantastisk arena och goda chanser att få en Europa League-final, sa hon till fotbollskanalen.se.

Beslut för U19-EM 2018 kommer i januari månad 2015. Beslut för UEFA Europa League-finalen i maj 2015.

Publicerad 2014-10-17 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons