Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Talangen startar för första gången i Blåvitt: "Inspirerande"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Efter flera färgsprakande inhopp finns Patrik Karlsson Lagemyr med i startelvan mot Llandudno FC. Hans första start någonsin i IFK Göteborg.
-  Roligt och inspirerande, säger han.

Patrik Karlsson Lagemyr har charmat den blåvita publiken med flera fina inhopp under våren. Dessutom har han lyckats pricka in två allsvenska mål.

I torsdagens Europa League-kval mot walesiska Llandudno FC belönas han med en plats i startelvan - för första gången någonsin i hans blåvita karriär.

- Det känns roligt och inspirerande. Jag har inte tänkt så jättemycket på det faktiskt, men det är ju klart man vill spela så mycket som möjligt och att få chansen att starta är ju bara kul, säger 19-åringen.

Vid sidan om Patrik Karlsson Lagemyr får ytterligare ett gäng unga talanger chansen i den blåvita elvan. Inte så konstigt kanske med tanke på att laget vann det första mötet med 5-0. De har i princip avgjort dubbelmötet och borde avancera vidare till den andra kvalomgången utan några större problem.

- Vi har ett extremt bra utgångsläge. Gör vi ett mål måste de göra sju. Och det är klart att 5-0 ger oss en mer avslappnad hållning till matchen. Men samtidigt är det ett jobb som ska göras, säger tränaren Jörgen Lennartsson som totalt gör åtta ändringar i startelvan jämfört med det första mötet.

Vid sidan om Patrik Karlsson Lagemyr är ungdomsspelarna Pontus Dahlberg och Alexander Leksell de största utropstecknen.

Skulle IFK Göteborg avancera vidare väntar polska Piast Gliwice i nästa kvalomgång.

Se Patrik Karlsson Lagemyrs mål mot Helsingborg i spelaren ovan.

Fakta: IFK Göteborgs startelva
4-4-2: Pontus Dahlberg - Alexander Leksell, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Billy Nordström - Martin Smedberg-Dalence, Mads Albaek, Tom Pettersson, Patrik Karlsson Lagemyr - Victor Sköld, Tobias Hysén

Avbytare: John Alvbåge, Emil Salomonsson, Thomas Rogne, Haitam Aleesami, Sebastian Eriksson, Mikael Boman, Sören Rieks

Gustav Engvall sitter på läktaren med en lättare fotskada.

Publicerad 2016-07-07 kl 09:30
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER