Tankovic-assist, klippan Granqvist och Olsson tog chansen - så gick det för svenskarna i EL

Europa League

Assist av Muamer Tankovic när Alkmaar slog Bilbao, stabil insats av Andreas Granqvist i Krasnodar och 90 minuter för Kristoffer Olsson vars Midtjylland fortsätter att imponera.
Så gick det för svenskarna under torsdagens Europa League-fotboll.

Grupp A:
Mikael Lustig spelade hela matchen för Celtic som gästades av Fenerbahce i ett hett möte på Celtic Park. Hemmalaget skaffade sig tidigt en 2-0-ledning, men gästerna från Turkiet kom tillbaka och matchen slutade 2-2.
Mattias Moström spelade hela matchen när Molde behöll sin position som gruppetta via 1-1 hemma mot Ajax. Lagkamraten Andreas Linde äntrade dock aldrig planen.

Grupp B:
Det blev 90 minuter på bänken för Isak Kiese Thelin när Bordeaux spelade 0-0 borta mot Rubin Kazan. Gruppen toppas alltjämt av Sion som fick med sig en poäng från Anfield via 1-1 mot Liverpool.

Grupp C:
Robin Olsen stod mellan stolparna när erkänt hemmastarka PAOK skakade Borussia Dortmund rejält hemma i Thessaloniki. BVB lyckades dock kvittera med kvarten kvar att spela efter ett tveksamt ingripande av den tidigare MFF-keepern som missbedömde ett inspel. Andreas Granqvist spelade även han 90 minuter när han med sitt Krasnodar vann hemma mot Qabala vilket tar laget upp en andra plats i gruppen bakom Dortmund.

Grupp D:
Kristoffer Olsson fick chansen från start när han med sitt Midtjylland tog andra raka segern när Club Brügge besegrades med 3-1 på bortaplan. Olsson - som varandes redan i den tredje minuten - stod för en stabil insats och spelade hela matchen.
Midtjylland står på sex poäng precis som Napoli som besegrade Legia Warszawa med 2-0.

Grupp F:
Simon Tibblings Gronigen går fortsatt tungt i EL och laget föll med 1-0 mot Braga. Ex-Djurgårdaren var aktiv matchen igenom för sitt Gronigen som ligger sist i gruppen. Braga toppar gruppen följt av Olympique Marseille som förlorade med 1-0 hemma mot Liberec.

Grupp G:
Mikael Dorsin fick från bänken se sitt Rosenborg förlora mot förra säsongens finalist Dnipro Dnipropetrovsk. Norrmännen ligger sist i gruppen som i övrigt toppas av Lazio som gick segrande ur den händelserika matchen mot St. Etienne.

Grupp H:
Besiktas kom i den andra halvleken tillbaka mot Sporting Lissabon i en match som slutade 1-1. Alexander Milosevic fick se hela matchen från avbytarbänken och han placerar sig med sitt Besiktas på en andra plats i gruppen bakom fullpoängaren Lokomotiv Moskva som slog tillbaka albanska Skanderbeu med 2-0.

Grupp J:
Samuel Armenteros startade för sitt Qarabag och var kvar på planen till den 61:a minuten när Anderlecht besegrades med 1-0. Gruppen toppas av Tottenham som spelade 1-1 mot Monaco.

Grupp L:
Muamer Tankovic och Mattias Johansson spelade båda från start när de med sitt AZ Alkmaar tog en fin skalp när Athletic Bilbao besegrades med 2-1. Svenskarna hade en lyckad kväll och Tankovic stod bland annat för assisten till Markus Henriksens 1-0 mål.
I och med segern står Alkmaar på samma poäng som Bilbao och bägge lagen har tre poäng upp till Partizan Belgrad.

Publicerad 2015-10-01 kl 23:55