POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
5v

Tätt matchande oroar inte Gustafsson inför EL-returen: "Situationer som vi önskar att få vara oftare i"

Foto: Bildbyrån

Kvalspel i Europa League samtidigt som allsvenskan innebär många matcher på kort tid.
Men IFK Norrköping ser bara fördelar med det dubbla matchandet.
- Detta är situationer som vi önskar att få vara oftare i, säger managern Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

IFK Norrköping vann första mötet mot St. Patricks Atheltic på Irland med 2-0 och tar emot irländarna mitt i ett tätt matchande. Peking mötte Östersund i söndags uppe i Jämtland och kommer att ta emot samma lag i Norrköping på söndag. Skulle man avancera mot

 Men det är inget som oroar managern Jens Gustafsson.

- Vi ser bara fördelar med tätt matchande och egentligen inte så mycket negativt överhuvudtaget med det. Detta är situationer som vi önskar att få vara oftare i. Att få spela med det här tidsintervallet gör också att vi blir desto bättre på att hantera det, säger han till klubbens hemsida.

Gustafsson menar att det var en upplevelse med bortamatchen i Irland, som kom på en arena som byggdes för 90 år sedan. Men nu är det hemmamatch som gäller och Norrköping har 2-0 att gå på inför returen på Östgötaporten.

- Vi kommer arbeta för att matchbilden ska passa oss och inte dom. Det handlar om att vi måste spela en snabb och passningsorienterad fotboll där vi låter bollen gå inom laget på få tillslag och där vi löper mycket. Vi vet också om att det finns tillfällen där de kommer att hota oss, så vi måste verkligen stå upp i duellspelet och vara disciplinerade i vårt försvarsspel. Det är det, det handlar om, menar Gustafsson.

- Dom är ett ganska rakt spelande lag där det tenderar att oftast bli mycket duellspel. Sen är de starka i sitt inläggsspel och tuffa att ha att göra med, vilket vi stundtals fick smaka på därnere.

Endast Pontus Almqvist är inte uttagningsbar i matchtruppen, som kommer att tas ut under dagen.

Publicerad 2019-07-18 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå