Tomasson besviken efter tröjdragning på Kiese Thelin: "Vi kunde fått frispark precis innan Granadas 1-2"

Europa League-kval

MALMÖ. Malmö FF är ute ur Europa League efter 1-3 mot Granada i playoffet.
Tränaren Jon Dahl Tomasson såg en tröjdragning precis Granadas 1-2-mål.
- Frågan är om vi inte skulle ha frispark i den situationen, säger han på presskonferensen.

Mallorca

Malmö FF hade 1-1 i halvtid mot Granada efter att Jo Inge Berget kvitterat Darwin Machis ledningsmål precis innan halvtidssignalen. Men MFF föll igenom i andra halvlek. Antonio Puertas gjorde 1-2 i den 59:e minuten innan Yangel Herrera fastställde 1-3 sex minuter innan full tid.

- Generellt är jag nöjd med insatsen mot ett bra La Liga-lag och är tillfreds med både försvars- och anfallsinsatsen i första halvlek. Deras 1-2-mål kommer efter ett flipperspel. Det är en omställningssituation som kanske skulle varit frispark till Isaac (Kiese Thelin) på deras planhalva. Jag tycker att vi spelar jämnt med ett spanskt lag, men vi ska vara riktigt, riktigt besvikna eftersom de gör mål på deras chanser och inte vi. Vi får resa oss från den här besvikelsen för det var en bra insats. Våra chanser är generellt större än deras och vi har fem avslut - men skillnaden är Granadas effektivitet, säger Jon Dahl Tomasson.

Han utvecklar situationen där Kiese Thelin inte fick en frispark i duellen med Domingos Duarte.

- Frågan är om vi inte skulle ha frispark i den situationen? Det står 1-1 och de gör 1-2 på en kontring. Jag har inte sett den i efterhand men jag stod ganska bra placerad. Det är en tröjdragning, frågan är om det är tillräckligt mycket.

Kiese Thelin byttes ut i den 77:e minuten med en känning.

- Isaac hade lite ont vid den tidpunkten. Vi får avvakta vad fystränarna säger. En match på denna nivån tar på krafterna och det är stor skillnad mot det man brukar göra i allsvenskan.

MFF är ute ur Europa League och får koncentrera sig på allsvenskan, där endast åtta matcher återstår.

- Det är klart att vi alla är jättebesvikna. Men vi ska upp på hästen igen och på söndag kommer en ny viktig match. Men vi leder allsvenskan med några poäng och strävar efter att vinna den. I tre Europamatcher som vi spelar håller vi nollan men gör inte det ikväll mot en motståndare som Malmö normalt aldrig möter vid denna tidpunkt. Men vi vill vinna troféer och får hålla huvudena högt, säger Jon Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-10-01 kl 23:00