Tottenham fick oavgjort mot Fiorentina

Europa League

Tottenham spelade 1-1 mot Fiorentina i sextondelsfinalen i Europa League.

Tottenham har haft en bra period i Premier League den senaste tiden. Sex raka vinster, och häng på Leicester i toppen, innebär att klubben troligtvis prioriterar ligan framför vidare spel i Europa League. Nacer Chadli har tagit över Harry Kanes position i anfallet. Fiorentina återfinns på en tredje plats i Serie A, och vann senast mot Inter i söndags.

Det var gästerna som inledde bäst i mötet. Tottenham såg säkra ut med bollen, även om de inte hade några direkta chanser den första kvarten. Båda lagen fick några halvchanser, men ingen av målvakterna behövde ingripa.

Spurs fick sitt första riktiga läge när Eriksen bestämde sig för att testa skott utifrån efter 25 spelade minuter. Tatarusanu kunde dock tippa bollen över mål.

Strax därefter fick Fiorentina ett riktigt kanonläge att ta ledningen. Bernardeschi var mycket nära att få in den, efter att ha fått bollen levererad av Ilicic. Den smet dock utanför till Spurs-spelarnas lättnad.

Men det skulle ändå bli Tottenham som tog ledningen. Davies fälldes i straffområdet, och domaren tvekade inte att blåsa. Chadli stegade fram, och satte 1-0 lugnt och säkert.

I den andra halvleken fick Fiorentina ett fint läge att kvittera, efter att Zarate fått bollen i straffområdet. Wimmer störde dock tillräckligt för att bollen skulle undvika att nå målvakten Vorm.

Det skulle komma en kvittering. Federico Bernardeschi fick på ett makalöst skott långt utifrån, som Vorm inte lyckades rädda.

Efter målet tryckte Fiorentina på med allt de hade för ett ledningsmål. Men matchen slutade oavgjort. Nu väntar retur i London den 25 februari.