POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Tre potentiella startspelare kan saknas för Genk mot MFF: "Tränade inte i måndags"

Foto: Bildbyrån

Förstemålvakten Danny Vukovic, Jere Uronen, och anfallaren Mbwana Samatta, som gjort nio mål på elva matcher i höst, är Genks frågetecken inför matchen mot Malmö FF på torsdag.

Det kan bli en kamp mot klockan för tre av Genks spelare inför Europa League-matchen på torsdag mot Malmö FF. Sedan tidigare var Jere Uronen ett frågetecken då han har haft en hjärnskakning, men ytterligare två spelare saknades på måndagen.

Het Nieuwsblad skriver att laget skulle ha sin fotografering inför EL då, men att det blev inställt. ”Anledningen: Vukovic och Samatta var sjuka. De tränade inte heller, och vi får vänta och se om de kan spela på torsdag” står det i tidningen. 

Vukovic är Danny Vukovic, förstemålvakten men där det finns en stark ersättare i U21-landslagets förstaval Nordin Jackers. Samatta är Mbwana Samatta, en renodlad målskytt från Tanzania som har gjort nio mål på elva matcher i höst. De möjliga ersättarna där är Marcus Ingvartsen eller Zinho Gano. Ingvartsen är en dansk som värvades för 50 miljoner kronor förra sommaren, men som har slitit med en skada. Gano är något av en tränarfavorit och värvades in i sommar, en två meter lång anfallare som dock inte har samma målsinne som Samatta. 

Om Uronen inte hinner bli spelklar blir det med all sannolikhet Bojan Nastic som vänsterback. Serben Nastic startade mot Anderlecht i helgen, där Genk vann med 1-0.

För Malmö FF:s del saknades Carlos Strandberg på tisdagens träning och han lär bli borta några veckor till. Guillermo Molins och Fredrik Andersson var ute på planen, men framför allt Molins tog det lugnare och ingen av de två spelar den här veckan. Uwe Rösler använde framför allt följande elva under träningen: 

Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Lewicki, Bachirou, Christiansen, Rieks – Antonsson, Rosenberg

Ytterligare fem spelare saknades på träningen då de var iväg på U21-match i Växjö: Hugo Andersson, Samuel Adrian, Mathias Nilsson, Laorent Shabani, och Felix Konstandeliasz.  

Publicerad 2018-09-18 kl 15:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå