Europa League

Robin Olsen hade en tuff kväll mot Atletico Madrid.
Han släppte in fyra mål - när FCK föll med 4-1 i Europa League.

FC Köpenhamn, med svenskarna Robin Olsen, Erik Johansson och Pierre Bengtsson, fick i likhet med Östersund en tuff lott mot Atletico Madrid i sextondelsfinalen i Europa League. Det fick Robin Olsen, som var ende svensk med från start, känna på rejält på Parken.

Men det var däremot Köpenhamn som fick första ordet i drabbningen. Viktor Fischer gav i den 15 minuten hemmalaget ledningen till 1-0, vilket gav hopp om ett positivt resultat.

Det fungerade däremot i stället som en väckarklocka för den spanska jätten, som vaknade till liv genom att i den 21:e minuten kvittera genom Saul Niguez och ta ledningen innan halvtid genom Kevin Gameiro till 2-1.

I andra halvlek avfärdade Atletico hemmalaget med ytterligare två mål, vilket fastställde slutresultatet till 4-1. Då hjälpte det inte att Pierre Bengtsson byttes in i den 73:e minuten för att stärka upp försvaret.

Efteråt fick Olsen, trots fyra insläppa mål, högst betyg, med en fyra, av alla spelare i laget av danska Ekstra bladet.

"FCK:s bästa. Den svenske landslagsmålvakten räddade FCK i början av matchen. Han visade klass i dueller med Griezmann", skriver tidningen.

Köpenhamn har nu en tuff uppgift att vända 1-4 till avancemang i nästa veckas returmatch i Madrid för att ta sig vidare till kvartsfinal i Europa League-slutspelet.