Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Tungt för AIK - hoppet om Europa League nästan ute

Foto: Scanpix

AIK och Keishuke Honda.

AIK är i brygga i Europa League-kvalet mot CSKA Moskva.

Detta efter förlust med 0—1 på Råsunda.

Men det finns ett litet hopp inför returen för AIK som gjorde en charmant halv första halvlek.

Adrenalin på läktarna. Regnblött underlag perfekt för kämpar. Så när stjärnspäckade CSKA Moskva hade placerat sin främsta stridis, Pontus Wernbloom på bänken passade AIK på att ta initiativet. Ett väntat scenario för Wernbloom.

- Jag hade velat spela från start. Du får fråga honom (tränare Leonid Slutskij) därinne varför jag inte gjorde det, säger Wernbloom som berömde AIK:s spelare för inledningen.

Men sällan har nog folket på en fotbollsarena varit så enigt om en matchbild som efter Råsundamatchen. AIK tröttnade och CSKA tog över ordentligt.

- Efter en kvart, sade Slutskij som för övrigt skrattade bort nattens fyrverkeriattack från AIK-fans.

- Efter 20 minuter, tyckte Wernbloom som tyckte synd om AIK som får böter.

- Första 30, menade AIK-backen Niklas Backman.

CSKA tog kontroll

AIK:s tränare Andreas Alm fastnade för 25 minuter. Det var då det började synas att AIK har något för få spelare som varit med om matcher på den här nivån. Fighter med hög anspänning och riktigt kvalificerat motstånd.

- Jag tyckte nog att våra spelare hade energi. Men visst blev de trötta, det var därför vi inte kunde forcera i andra halvlek, sade Alm.

Efter paus hade CSKA Moskva total kontroll, och 1—0 kom väntat. I 61:a minuten när Ahmed Musa rann igenom och hittade Keisuke Honda framför mål.

- Det är kvalité och det går fort. Det blev jobbigt när vi inte fick lugn, man vet att någon gång smäller det, sade Niklas Backman som tröstade sig med att det räcker med bortaseger för avancemang.

Bra för landslaget

Men sanningen är förstås att det blir tufft för svensk fotboll att få med ytterligare ett klubblag i vinterspelet i Europa (utöver Helsingborg). Men de fans som inte håller på AIK, vilket de flesta av 16 889 på Råsunda gjorde, kan glädja sig åt att landslaget har två mittfältare (Wernbloom och Rasmus Elm) som platsar i ett så skickligt lag som CSKA. Elm var dominant på mittfältet i 90 minuter och Wernbloom som nyligen varit sjuk slet när han fick spela.

Ni kommer att få många matcher på hög nivå ihop i vinter. Ser du er som ett kommande ordinarie par på landslagsmittfältet?

- Hoppas det. Vi passar bra ihop. Han tänker och jag springer, sade Wernbloom.

 

AIK: Ivan Turina; Martin Lorentzson, Niklas Backman, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson (K); Helgi Daníelsson, Celso Borges, Martin Kayongo-Mutumba, Daniel Gustavsson; Viktor Lundberg, Kwame Amponsah Karikari

Publicerad 2012-08-23 kl 22:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons