TV: AIK med ena foten i EL-play off - slog Sheriff på bortaplan

Europa League-kval

Det är fördel AIK efter det första mötet med FC Sheriff i Europa Leagues tredje kvalomgång.
Efter två mål i den första halvleken lyckades man vinna med 2-1 borta i Transnistrien.

Se alla mål i tweetsen nedan.

AIK åkte i förra veckan ur Champions League-kvalets andra omgång efter en förlust i dubbelmötet med Maribor. Det gör att man nu går in i Europa League-kvalets tredje omgång, där man ställs emot FC Sheriff från Transnistrien, en del av Moldavien.

När man i dag spelade första mötet på bortaplan fanns nyförvärvet Nabil Bahoui med i matchtruppen för första gången sedan återkomsten till AIK, men startade på bänken.

AIK tog ledningen tidigt i matchen genom ett självmål av Lukic efter en djupledsboll till Kolbeinn Sigthorsson.

Bara minuten senare ökade AIK ledningen när Sigthorsson nickade in ett inlägg från Anton Salétros.

Efter tio minuters spel av den andra halvleken fick Sheriff straff efter att Panos Dimitriadis fällt en Sheriff-spelare i straffområdet. Kendysh gjorde inget misstag från elva meter och satte reduceringen till 1-2.

Sheriff hade chanser att kvittera och AIK stack även upp med ett par chanser till att utöka ledningen, men 2-1 blev slutresultatet och Gnaget har fördelen inför returmötet på Friends Arena nästa vecka. Dessförinnan ska man dock möta AFC Eskilstuna på bortaplan, en match som spelas på söndag.

Slår AIK ut Sheriff ställs man mot förloraren i Champions League-kvalmötet mellan skotska Celtic och rumänska Cluj. Vid seger i nästa kvalomgång, playoff, är man klart för Europa League-gruppspel.

Lagens startelvor:

FC Sheriff: Mikulic - Balima, Lukic, Muzek, Cristiano - Anton, Borysiuk - Latifi, Kendysh, Boban - Tambe.

AIK: Linnér - Dimitriadis, Karlsson, Mets - Lundström, Larsson, Adu, Elyounoussi, Salétros - Sigthorsson, Goitom.