TV: Äntligen seger, HIF - se Djurdjic, Sörum och Bedoya sänka Twente

Europa League

Helsingborg lämnar Europa League med en seger.

Klubben är utslagen, men sänkte Twente med 3-1.

Nikola Djurdjic

Helsingborg tog ledningen redan efter fem minuter mot Twente genom Nikola Djurdjic. Anfallaren fick på ett snyggt långskott som smet in vid den bortre burgaveln.

Det var även Helsingborg som gjorde matchens andra mål. Efter att Bouaouzan jobbat fram bollen i offensivt straffområde fick Bedoya ett läge och kunde lägga in bollen i det bortre hörnet.

Med 25 minuter kvar av matchen utökade Helsingborg sin ledning ytterligare efter en fin prestation av Bouaouzan. Mittfältaren ryckte förbi sin försvarare på kanten och slog ett inlägg längs marken till Sörum. Anfallaren hade öppet mål och kunde enkelt stöta in 3-0.

Twente bytte sedan in den normale startspelaren Dusan Tadic. Han gjorde mål på sin första bollkontakt när han drog in en frispark från långt håll. Dock ska det sägas att Helsingborgs frisparksmur splittrades så skottet smet mellan två spelare.

Laguppställningar:

Twente: Bednarek - Breukers, Wisgerhof, Boyata, Braafheid - Pelupessy, Landzaat, Hölscher - Born, Castaignos, Chadili

Helsingborg: Hansson - Krafth, Larsson, Hanstveit, Edman - Bedoya, Gashi, Mahlangu, Bouaouzan - Djurdjic, Sörum

Följ matchen minut för minut via länken till höger!

Publicerad 2012-12-06 kl 22:59