TV: Aubameyang hattrickskytt - tog Arsenal till Europa League-final

Pierre-Emerick Aubameyang slog till med ett hattrick på Mestalla.
Arsenal besegrade därmed Valencia och blev klart för Europa League-final.
- Vi vill komma till Champions League och vi vill ha trofén, säger Alexandre Lacazette enligt Uefas hemsida.

Arsenal besegrade i förra veckan Valencia med 3-1 i första semifinalmötet i Europa League och hade därmed i kväll ett utmärkt läge att ta sig vidare till final i turneringen. Men till en början såg det lite väl skakigt ut för Londonklubben.

Valencia tog redan efter elva minuter ledningen i matchen. Kevin Gameiro avslutade en kontring, fint framspelad av Rodrigo Moreno, från nära håll i straffområdet och tryckte in bollen i mål till 1-0. Valencia hade därefter flera målchanser framåt och Arsenal var rejält pressat.

Men åter visade Arsenals anfallsduo Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang vägen för Londonlaget. Lacazette vann sex minuter efter ledningsmålet en nickduell och skarvade fram bollen till Aubameyang som distinkt sköt in kvitteringen till 1-1. I andra halvlek levererade duon igen - den här gången genom att Lacazette gav Arsenal ledningen till 2-1.

Arsenal hade därmed ett bra läge för att ta sig till final och behövde inte bli speciellt oroligt när födelsedagsbarnet Gameiro åtta minuter senare gjorde sitt andra mål för kvällen genom att först bli skjuten på hälen och sedan tråckla in bollen i mål till 2-2. För lite senare var nämligen Arsenal i ledning igen - Aubameyang med andra målet för kvällen till 3-2 och med några minuter kvar av matchen tredje målet till 4-2.

Arsenal spelade därefter av matchen och blev klart för Europa League-final. Finalen spelas den 29 maj i Baku.

- Det betyder mycket. Jag tycker att vi har lärt oss från förra säsongen. Den här säsongen har vi inte gjort samma misstag och nu har vi gått till final, säger Aubameyang enligt Uefas hemsida.

- Vi svarade upp bra. Vi visste att vi behövde göra minst ett mål och han (Aubameyang) var otrolig i kväll. Vi vill komma till Champions League och vi vill ha trofén. Vi har spelat dåligt senaste månaden i Premier League. Vi måste ta den här möjligheten att vinna för att komma till Champions League, säger Lacazette enligt Uefas hemsida.

Valencia: Neto - Piccini, Garay, Gabriel, Gaya - Wass, Coquelin, Parejo, Guedes - Rodrigo, Gameiro.

Arsenal: Cech - Monreal, Papastathopoulos, Koscielny - Maitland-Niles, Xhaka, Torreira, Kolasinac - Özil - Lacazette, Aubameyang.