TV: Cardozos drömfrispark öppnar för drömfinal

Europa League

Oscar Cardozo slog in en magisk frispark och gav Benfica ledningen. Nu kan laget få möta ärkerivalerna Porto i Europa League-finalen.

Benfica var det klart hetare laget under matchens första 45 minuter mot Braga. Men hemmalaget kunde inte, trots många bra lägen, få in ledningsmålet. En gång hade man bollen i mål - men den gången blåstes Oscar Cardozo av för offside.

I andra halvlekens inledning kom 1-0. Cardozo nickade i stolpen och på returen kunde mittbacken Jardel slå in ledingsmålet. Några minuter senare kom en oerhörd tung kvittering. Vandinho nickskarvade från straffområdeslinjen, efter en frispark, och ställde helt Roberto i Benfica-målet.

Oscar Cardozo som haft mängder med lägen, och legat bakom det mesta för Benfica, skulle till slut få utdelning när han gjorde 2-1, sex minuter efter kvitteringen. Och målet var snyggt. Med vänsterfoten krutade han in en frispark just utanför straffområdet.

Benfica: Roberto – Pereira, Luisao, Jardel, Coentrao – Martins, Garcia, Peixoto – Aimar – Saviola, Cardozo.

Braga: Artur – Migel Garcia, Rodriguez, Paulao, Silvio – Alan, Vandinho, Hugo Viana, Salino – Meyong, Lima.

Publicerad 2011-04-28 kl 23:36