TV: Chelsea tog hem EL-titeln - körde över Arsenal i finalen

Chelsea är Europa League-mästare 2019.
Detta efter att ha kört över Arsenal i finalen i andra halvlek.
- Jag är väldigt stolt, säger Chelsea-anfallaren Olivier Giroud.

Längre ner i artikeln visas samtliga mål från matchen.

Under onsdagen jagade både Arsenal och Chelsea Europa League-titeln. Och på förhand betydde matchen något mer för Arsenal som behövde triumfen för att kvalificera sig till Champions League kommande säsong.

Men efter att Chelsea rivstartat andra halvlek hade Arsenal inte mycket att sätta emot och Chelsea kan därmed titulera sig som Europa League-mästare.

Efter första halvlek var ställningen 0-0 och båda lagen hade en del chanser. Bland annat ville Arsenal ha straff sedan Pierre-Emerick Aubameyang gått omkull i straffområdet och dessutom hade Granit Xhaka ett stenhårt skott i ribban. Chelsea hade å sin sida ett farligt avslut genom Olivier Giroud, som nekades av Petr Cech i Arsenal-målet.

I början av andra halvlek skulle den franske anfallaren dock få revansch. Detta när han språngnickade in 1-0 för Chelsea, som tio minuter senare utökade man dessutom till 2-0 när Pedro placerade in bollen i nät.

I den 65:e minuten kom nästa Chelsea-mål när Eden Hazard rullade in bollen i nät från elva meter. Ledningen kändes då trygg för Chelsea, men med drygt 20 minuter kvar reducerade Arsenal när inhopparen Alex Iwobi tryckte in 1-3-reduceringen med ett stenhårt distansskott.

Arsenals jakt på ytterligare reduceringsmål och spänning i matchen avtog dock snabbt när Hazard nätade fram till 4-1, Chelsea-stjärnans andra mål för kvällen.

I slutet försökte Arsenal trycka på framåt, men skärpan saknades framför mål och matchen slutade 4-1 till Chelsea som alltså är årets Europa League-mästare, vilket man också blev 2013.

Chelsea-anfallaren Olivier Giroud enligt BBC:

- Det var en intressant första halvlek utan mål. Det var en bra final där vi var bättre och effektivare i andra halvlek.

- Jag är väldigt stolt och laget förtjänade att vinna någonting. Det var väldigt speciellt för mig och jag är glad för den här klubbens skull. Det är min andra titel på lika många år.

För Arsenal innebär finalförlusten att man inte får spela Champions League kommande säsong.

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson – Kante, Jorginho, Kovacic – Pedro, Giroud, Hazard

Arsenal: Cech – Sokratis, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac – Lacazette, Özil, Aubameyang