TV: Chocken: City utslagna efter missar på övertid

Europa League

Hårdsatsande Manchester City gick bet på en titelchans. Man lyckades aldrig vända underläget mot Dynamo Kiev - som överraskande slog ut "världens rikaste lag"

Roberto Mancini satsade offensivt när ett 0-2-underläge skulle vändas hemma mot Dynamo Kiev. John Guidetti fick dock inte plats på bänken. Men det skulle inte bli den upphämtning City hade hoppats på - och laget skulle inte gå vidare.

I den 36:e minuten kom bråkstaken Mario Balotelli fult in med dobbarna före i en tackling som påminde lite om Nigel De Jongs smäll på Xabi Alonso i sommarens VM-final. Rött kort direkt för italienaren.

Dock tog City ledningen i returen i den 39:e minuten. En frispark petades till Alexander Kolarov som smällde in 1-0 under målvakten.

I andra halvlek försökte City allt de kunde, men med en man mindre och mot ett vilt kämpade Dynamo Kiev kunde man inte skapa tillräckligt farliga chanser för att få till ett 2-0-mål - som skulle räcka till förlängning. I slutet hade Dzeko ett farligt läge efter att han tagit ned bollen och dragit till direkt, och även Carlos Tevez kom nära efter en Touré-frispark - men Sjovkovskij och Dynamo Kiev höll emot.

Manchester City: Hart – Kolarov, Lescott, Kompany, Richards – Barry, Yaya Touré, De Jong – Balotelli, Tevez, Silva.

Dynamo Kiev: Sjovkovskij – Silva, Almeida, Yussyf, Popov – Gusev, Eremenko, Vukojevic, Yarmolenko – Ninkovic – Sjevtjenko.

Publicerad 2011-03-17 kl 22:24