Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:22

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: "Det är oundvikligt att United-spelarna också känner av det"

Manchester är i sorg efter måndagskvällens terrordåd.
Journalisten Richard Tanner som bevakar laget på nära håll menar att det oundvikligen även påverkar spelarna i United.
- Det finns fina minnen för klubben från den arenan, säger han till TV4-Sporten.

Säkerheten har hamnat i fokus inför Europa League-finalen mellan Ajax och Manchester United på Friends Arena under onsdagen efter det tragiska terrordådet i Manchester natten till tisdagen.

Efter händelsen har Manchester United hört av sig till Svenska Fotbollförbundet för att försäkra sig om att säkerheten är på plats.

- De har ställt en hel del frågor till oss för att försäkra sig om att säkerheten ligger på den nivå som de önskar sig och förväntar sig. Och det är ju vår sak att se till att de ska känna att de kan leverera hem ett bra svar och känna att vi har koll på det här. Och det har vi försökt att göra och det känns som att de är nöjda med det, säger SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman.

ANNONS

Manchester United skulle ha haft en presskonferens under tisdagskvällen, men klubben valde att ställa in.

- Jag tror inte att José Mourinho ville svara på frågor om fotboll just nu, det hade känts trivialt. Vi i den brittiska pressen känner oss lite dystra. Vi bor och jobbar i Manchester och vi har alla varit på den arenan med våra barn tidigare, säger Daily Express-journalisten Richard Tanner, med sitt säte i Manchester.

Tanner menar att även United-spelarna påverkas i sin uppladdning inför matchen.

- Det är ounvikligt att spelarna också känner av det. Jag kommer ihåg att 1999 när de vann trippeln så var det där de hade festen. Så det finns fina minnen där för klubben.

Uefa har inför finalen släppt ett uttalande där man menar att det inte finns något som tyder på att Friends Arena ska vara ett mål.

ANNONS

- Uefa tvekade nog aldrig att köra finalen. Ända sedan terrorattentatet i november 2015 där man slog till mot träningsmatchen mellan Frankrike och Tyskland har på något sätt terrorhot vilat över fotbollen. Över EM 2016 exempelvis, men man kör på ändå. Det är väl för att visa att terroristerna inte ska vinna utan att vi ska ändå ha vår fotboll. I förberedelserna har man naturligtvis tagit med det här, särskilt eftersom att Stockholm drabbades av ett terrorattentat för en dryg månad sedan. Så det är förberett och är väl därmed rätt att köra vidare, säger Fotbollskanalens Olof Lundh.

Se TV4-Sportens inslag inför Europa League-finalen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-23 kl 23:10
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto