TV: Djurgården utslaget ur Europa League-kvalet - föll mot Cluj

STOCKHOLM. Det blir inget gruppspel i Europa för Djurgården.
Under torsdagen föll man med 1-0 hemma mot Cluj i Europa League-kvalet.
- Domaren var direkt svag, säger Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Djurgården tog sig an Cluj på hemmaplan i Europa League-kvalets tredje runda under torsdagen. Det rumänska laget vann sin inhemska liga förra säsongen och då gick man även till 16-delsfinal i Europa League. Gästerna blev också ett för tufft motstånd för de blårandiga.

I den första halvleken hade Djurgården en hel del boll och lagen varsin stor farlighet. Clujs kom i den 30:e minuten när en frispark ledde fram till en nick precis utanför målramen. Djurgården spelade sig fram till sin bara några minuter senare. Då fick Elliot Käck ett bra skottläge men Cristian Bălgrădean räddade vänsterbackens avslut.

Det stod 0-0 i paus men Cluj tog ledningen i den 55:e minuten. Jesper Karlström drog på sig en frispark som Dif-lägret protesterade mot. Men domaren Bartosz Frankowski blåste alltså till fördel för gästerna och frisparken gav ett inlägg som Paulo Vinicius skallade in till 1-0.

Djurgården tryckte på för en kvittering därefter men utan framgång.

Matchen slutade 1-0 till Cluj och därmed är Europa-spelet över för Djurgården. Rumänerna är vidare till play off, där KuPS väntar efter att det finska laget besegrat litauiska Süduva med 2-0 under torsdagen.

- Det är en stor besvikelse, men jag är stolt över alla i laget. Vi ger dem en riktig match, så det är surt, säger Jesper Karlström till Viaplay.

Om frisparkssituationen, som ledde till Djurgårdens bakåtmål, säger Karlström:

- Domaren sa att det var frispark.

Under matchen visade Djurgården besvikelse över en rad domslut. Av reaktionerna att döma tyckte man att Clujs spelare förstärkte i olika dueller. Men Clujs tränare Dan Petrescu tycker inte att hans mannar filmade.

- Djurgårdens spelare förtjänade fler gula kort, men jag tycker domaren var bra, säger Petrescu efter slutsignalen.

- Vi är väldigt glada över matchen och resultatet. Djurgården är en tuff motståndare med mycket kvalitet i laget.

Djurgårdens ledare och spelare är inte eniga med Petrescu.

- Jag ska inte prata om domaren för mycket, men han var inte tio av tio i den här matchen, säger högerbacken Aslak Fonn Witry.

Forwarden Magnus Eriksson till Fotbollskanalen:

- Ska vi prata om domaren kan vi stå här hela kvällen. Han var direkt svag. men så är det.

- Ska man prata om gula kort hit och dit, då kan man prata om min första varning. Jag rörde honom inte ens. Så det blir bara lite pajkastning. Jag tycker domaren dömde till Clujs fördel under nästan hela matchen.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck - Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström - Haris Radetinac, Curtis Edwards (Emir Kujovic 79), Edward Chilufya (Jonathan RIng 72) - Magnus Eriksson

Clujs lag: Cristian Bălgrădean - Mateo Susic, Paulo Vinicius, Andrei Burca, Camora - Mihai Bordeianu - Ciprian Deac, Constantin Paun, Damjan Djokovic - Mario Rondon, Billel Omrani (Gabriel Debeljuh 86)