TV: Elfsborg höll undan och vann - klurigt resultat inför bortareturen

Europa League

Elfsborg slog Rio Ave med 2—1 hemma och är bara ett oavgjort resultat från Europa Leagues gruppspel. Men returen i Portugal har alla förutsättningar att bli en riktig rysare för boråsarna.

Med 25 minuter kvar ledde Elfsborg med 2—0 — ett kanonresultat att ta med sig till returen i Vilo do Conde nästa torsdag. Då nickade Rio Aves mittback Marcelo in reduceringen, och nu räcker en 1—0-seger för portugiserna nästa vecka.

Hemmaspelarna fick allt darrigare ben och Rio Ave var bara en stolpe i den 82:a minuten från en kvittering.

Det började dock riktigt bra för Elfsborg, som endast behövde 27 minuter för att göra vad IFK Göteborg inte lyckades med över två matcher i den förra kvalomgången: mål på Rio Ave. Viktor Claesson hittade Johan Larsson till höger i gästernas straffområde. Larsson spelade snabbt bollen vidare till Viktor Prodell i mitten, som någon meter från mål avslutade Elfsborgs fina anfall med att slå in 1—0.

Effektivt av hemmalaget, som hade tillbringat mycket tid på bortalagets planhalva men inte skapat särskilt många farligheter mot ett Rio Ave som stundtals backade hem rejält. Elfsborg satsade vidare och utökade sin ledning när Daniel Mobaeck nickade in 2—0 på en hörna i den 37:e minuten.

Det gäller förmodligen för Elfsborg att nå minst samma nivå i Portugal.

Så startade lagen:

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard, Larsson, Mobaeck, Holmén, Lundqvist, Svensson, Hauger, Rohdén, Beckmann, Prodell, Claesson.

Rio Ave: Cassio, Gouano, Lionn, Tiago Pinto, Marcelo, Felipe Augusto, Tarantini, Pedro Moreira, Boateng, Ukra, Del Valle.

Publicerad 2014-08-21 kl 20:53