TV: Elfsborg skrällde i sista matchen

Europa League

Slutet gott, allting gott?

Nja, det är att ta i.

Men Elfsborg satte i alla fall en snygg punkt på fotbollssäsongen med 3-1-segern borta mot Standard Liège.

Elfsborg vann i den avslutande gruppspelsomgången

Elfsborgs Europa-äventyr i år har varit allt annat än en munter historia. Drömmen om Champions League försvann i ett dubbelmöte mot Celtic, och i Europa League har laget varit en slagpåse hela hösten.

Inför torsdagens avslutande gruppspelsmatch mot Standard Liège hade Elfsborg skrapat ihop en futtig poäng på fem matcher. Då kom segern som gav Elfsborg lite klirr i kassan, och dessutom såg till att belgarna och inte boråsarna slutade som jumbo i grupp C.

Den store segerregissören hette Lasse Nilsson.

Först tog han emot en djupledspassning från Viktor Claesson och placerade behärskat 1-1 intill stolpen i 41:a minuten.

Nästa Nilsson-mål kom redan innan en minut hade spelats av andra halvlek. Efter lite flipperspel hamnade bollen vid fötterna på Nilsson, som använde vänsterfoten för att ge Elfsborg ledningen.

Sex minuter senare tog dalmasen på sig rollen som framspelare i stället. Nilsson slog ett inlägg från höger, danske Mikkel Beckmann mötte på volley och satte 3-1.

Publicerad 2013-12-12 kl 20:58