TV: Fem förnedrade svenskar i Leverkusen

Europa League

BAYER LEVERKUSEN-ROSENBORG 4-0
4' Helmes, 28' Reinartz, 58' Helmes, 61' Helmes

Daniel Örlund vaktade målet, backlinjen bestod till tre fjärdedelar av svenskar - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dorsin - och längst fram på topp jagade Rade Prica. Men det blev ingen trevlig svensk kväll i Leverkusen.

Istället var det Patrick Helmes som gav hemmalaget ledningen tidigt i den första halvleken. I slutet av densamma satte Stefan Reinartz ett långskott som Daniel Örlund inte lådde.

I den andra halvleken lyckades Helmes komma loss på högerkanten i straffområdet men istället för ett inspel avlossade han ett lurigt skott, något som överraskade Daniel Örlund. Målvakten var redan på väg ut och bollen gick väldigt enkelt i mål. Bara någon minut senare hängde inte Bjärsmyr med samme Helmes som kunde nicka in 5-0 ganska ohotad.

Publicerad 2010-09-16 kl 21:49