TV: Fiorentina slog ut Roma efter jättetavla

Europa League

Det tog bara en halvtimme på Stadio Olimpico innan publiken började gå hem. Fiorentina gjorde tre snabba mål och gick vidare till Europa Leagues kvartsfinal.

Redan efter fem minuter fick Fiorentina straff efter Holebas klumpiga försvarsspel i straffområdet. Gonzalo Rodriguez gick fram och placerade in bollen i mål. Men då hans lagkamrater sprang in i straffområdet för tidigt fick han slå om den. Men ytterbacken var återigen iskall från elva meter och slog in även den andra straffen. Även denna gång var spelare inne i straffområdet för tidigt, men domaren valde att blunda för det.

Efter en kvartsspel så bjuder Skorupski på en dundertavla. Målvakten förhindrade ostört bollen från att gå över kortlinjen men fick bollen för långt ifrån sig. Marco Alonso var framme och tog bollen snöpligt av målvakten och gjorde 2-0.

Några minuter senare så gjorde gästerna även 3-0 efter ett mycket passivt försvarsspel på en hörna. Målskytt blev Jose Maria Basanta som firade vilt, så pass vilt att han spräckte ögonbrynet.

I slutet av matchen drog Adem Ljajic på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Detta är däremot av akademiskt intresse nu när Roma är utslaget ur Europa League.

Publicerad 2015-03-19 kl 20:51