TV: Galna missar av Napoli - då fixade Porto segermålet

Europa League

Napoli fick flera fina chanser att ta ledningen.

Men först bjöd målvakten på en lurig hälparad, och sedan sparkade Gonzalo Higuaín undan bollen från offensiv mållinje.

Istället lyckades Porto sätta 1-0 i åttondelen.

Det blev en lite underlig matchbild när Napoli besökte Estadio do Dragao i Porto. Porto dominerade under första halvleken och fick även ett mål bortdömt, lite tveksamt. Men trots att Napoli öste på framåt som bara den efter pausvilan var det inte italienarna som lyckades ta ledningen.

I en period där Porto var tillbakapressat och hade klarat sig undan flera "givna" mål, kom 1-0 till hemmalaget. Jackson Martinez slog till efter en hörna och efter det lyckades inte Napoli komma tillbaka. Porto prickade även stolpen och var nära att dubbla sin ledning.

Nu väntar en returmatch på Napolis hemmaarena San Paolo härnäst.

Porto: Helton; Danilo, Maicon, Mangala, Alex Sandro; Fernando; Quaresma, Defour, Carlos, Eduardo, Varela; Martinez.